Христо Шопов продава къщата си след екшъна със съседката Патриша

0

Актьорът не искал повече да вижда физиономията на жената, която го натика в ареста и опозори на стари години

Актьорът Христо Шопов е взел решение да продаде къщата си в софийския квартал „Малинова долина“ и да се премести да живее в друг имот със своята съпруга Мариана Станишева след жестокия скандал със съседката Патриша Тийвс, завършил с ареста му и 72-часов престой в килията на 7-мо РПУ в София.

Две седмици след екшъна, популярния актьор все още не може да превъзмогне гнева си към 36-годишната си комшийка от Люксембург, а негови познати свидетелстват, че след като Шопов беше освободен от ареста с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, той почти не излиза от пределите на дома си, за да не се засече случайно с омразната Патриша.
„Христо е изключително ядосан дори и на себе си, че допусна да бъде опозорен на стари години, поддавайки се на провокацията на дамата от Люксембург. Той планира да продаде къщата си в „Малинова долина“, защото не може да свикне с мисълта, че в бъдеще ще трябва да живее в непосредствена близост до жената, която му издейства белезници на ръцете и публично омаскаряване“, разказва пред „Уикенд“ приятел на 60-годишната звезда от филмовия епос „Страстите Христови“ и сръбския сериал „Южен вятър”, който върви в момента по „Би Ти Ви Екшън”.
Близки до Христо Шопов признават, че неговата съпруга Мариана Станишева вече е извършила огледи на къщи в други квартали в София, но засега не е харесала нищо подходящо. Сред вариантите, които Шопов и половинката му обмислят, е да си постоят нова къща в софийското село Лозен, тъй като са намерили хубав парцел, предложен им почти без пари от техен дългогодишен семеен приятел.
При положение, че се впусне в приключението да строи къща на стари години, Христо Шопов ще се изнесе под наем в друг имот, докато завърши градежа на бъдещия му дом. При всички положения обаче актьорът е решил да не живее в близост до Патриша Тийвс, тъй като не е сигурен дали нервите му ще издържат при последващи провокации от страна на младата дама.
В късните часове на 23 февруари Христо Шопов беше закопчан от полицаи от Седмо РПУ в София и отведен в ареста с белезници, след като съседката му Патриша Тийвс подаде сигнал на тел. 112, че актьорът я е ударил и запашил с пистолет, насочвайки го към нея с думите: „Ще те застрелям в лицето с пистолета си!“. До грозната разправия се стигнало, след като преди това колата на Патриша била запушена от тази на съпругата на актьора – Марияна. Тийвс вдигнала чистачката на колата и си поръчала такси, с което отишла на вечеря. Когато се върнала малко след полунощ, намерила свята чистачка счупена. Тогава тя позвънила на вратата на Шопови, за да им иска обяснение. По думите й Христо Шопов се появил на вратата с пистолет и го насочил към главата й, след което я ударил. 36-годишната гражданка на Люксембург дори показа видео от инцидента, от което обаче не се вижда какво държи актьора в ръката си. Според адвокат Ина Лулчева, наета от Шопов в съдебния процес, той е държал ключове, а не огнестрелно оръжие и е бил умишлено предизвикан от съседката си, която целяла провокация с цел да предизвика шумен медиен скандал заради популярността на своя комшия.
Въпреки, че Софийския районен съд освободи от ареста Шопов и посочи, че няма доказателства да е заплашил пострадалата с пистолет, популярният актьор все още е заплашен от осъдителна присъда за закана за убийство и „засягане на телесната неприкосновеност“ на Патриша Тийвс. Софийската районна прокуратура протестира неуспешно пускането от ареста на актьора, а представителите на държавното обвинение настояват, че Шопов трябва да бъде осъден за закана да убийство – престъпление, което се наказва с до 3 години затвор.
Чрез своята адвокатка Христо Шопов е направил искане към прокуратурата и служба КОС към МВР да му бъдат върнати отнетите от полицията на 23 февруари три пистолета, но от полицията и държавното обвинение са отхвърлили искането. Огнестрелните оръжия на Шопов ще бъдат държани в МВР поне до края на съдебния процес, а дори актьора да бъде напълно оправдан, той ще трябва да измине дълга процедура и да се яви отново на психотест, за да му бъдат върнати пистолетите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки