Славчо Пеев пипнал вирус, преди да умре

0

Славчо Пеев е бил на антибиотици в дните преди кончината си, научи „Уикенд” от сина му Петър. 85-годишният актьор пиел силните лекарства заради неразположение, причинено от вирус. „Беше пипнал нещо, но въпреки това се държеше”, разказа ни опечаленият наследник. Именно той открил ветерана безжизнен в леглото му в сутрешните часове на 27 февруари.

„Татко от години имаше навика да ми звъни всяка заран след сън. Във вторник обаче не се обади, което много ме притесни. Няколко пъти се опитах да се свържа с него, но все безуспешно. Тогава отидохме в жилището му с големия ми син и намерихме баща ми починал в леглото си. Явно е получил сърдечен удар”, сподели пред наш репортер най-близкият родственик на легендата. И допълни, че поклонението пред тленните останки на Пеев ще е на 29 февруари от 11 до 13 часа в сградата на Сатиричния театър, след което ще има кремация, а по-натам във времето урната с праха ще бъде положена в парцела „Алея на творците” на Централните софийски гробища.

През есента на 2018-а Славчо бе покосен от първия си инфаркт, припомнят запознати със здравословните му проблеми. Сърдечният удар го сполетя от преумора и вълнение на 17 октомври в Дупнишкия театър – на предпремиера на спектакъла „Като човешки глас”. „Напрежението си каза думата… Беше страшно! Не искам да си спомням дори. Стана ми много лошо и веднага ме хоспитализираха. В болницата, където лежах, след като ме стегнаха гърдите, казаха, че съм направил съсирек”, разказа ни Пеев в онзи период. През 2019-а той отново се лекуваше под медицински надзор, но заради бронхопневмония.

Миналата година актьорът получи правото да ползва личен асистент. На длъжността, за която се дава държавна заплата, беше назначен синът му.

„Минал съм ТЕЛК и ми се полага помощ. Можеше да ме обгрижва и чужд човек, но предпочетох да е роднина. Закъсах фатално със здравето, след като прекарах тежък Ковид-19. Удари ме в краката и станах трудно подвижен”, сподели ни доайенът на Сатирата в края на 2023-та. И допълни, че през зимата не излиза от вкъщи. С бастунчето си се разхождал само у дома – от стая в стая.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки