Митко Пайнера заряза чалга империята си! Одъртя и излезе в пенсия!

0

Прочутият властелин на поп фолк жанра инж. Митко Димитров-Пайнера почти се е оттеглил от бизнеса, заради който сега е милионер. През последните години продуцентът изобщо няма отношение към изпълнителите в каталога на компанията, които така или иначе вече се броят на пръстите на двете му ръце. Кракът му вече не стъпва в офиса, както беше някога, когато дирижираше бизнеса изкъсо.

Не случайно през последните няколко години от “Пайнер“ си тръгнаха не малко артисти, сред които за кратко завърналата се Деси Слава, Андреа, Малина, Есил Дюран и още много други по-малко популярни.

През изминалите дни се разпространи и информацията, че Галена също е сред напусналите, но всъщност истината е, че тя направи тази крачка още в началото на 2021 година, когато просто не поднови договора си, след като изтече. Най-голямата звезда на “Пайнер“ тихомълком се отдръпна от някогашния музикален гигант със седалище Димитровград. Двамата с Митко Димитров имаха устна уговорка да не обявяват оттеглянето ѝ, за да не предизвика това излишни въпроси и сътресения в и без това умиращия му бизнес, издават запознати.

В последно време Пайнера изобщо нямал интерес да се занимава с чалга звездите си, както беше едно време и този бизнес беше запазена територия за него. През март месец тази година той ще навърши 72 години и пенсионирането му в бранша е факт. В софийския офис на компанията са останали на щат малцина и единственият, който действа по-активно е д-р Хари Янакиев, който е в “Пайнер“ от самото начало.

Програмният директор на телевизия “Планета“ е свалил всички предавания от програмата на музикалната медия на “Пайнер“. В телевизията вече се въртят само видеоклипове на изпълнители, някои от тях на платена ротация, много стари лайфове от награди и нищо повече. От няколко години наградите на “Планета“ също замряха, с което отново се потвърждава това, че чалга империята е на пределите на силите си, разкриват “Галерия“.

Дългогодишната мениджърка на компанията Жени Димова се пенсионира преди години и за участията на изпълнителите се грижат малкото останали кадри, а някога екипът на Димитров наброяваше близо 200 души на договор коментират в средите. Продуцентът на чалгата с днешна дата нехае за златните времена на империята си, все повече практикува хобито си – риболова, а бизнес делата остави в ръцете на оскъдния персонал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки