Ще се върне ли Николета Маданска в Би Ти Ви?

0

Платеният отпуска по майчинство на Николета Маданска изтече три дни преди Нова година. Малкият син на водещата на спортните новини на Би Ти Ви стана на две години, което означава, че бившата половинка на Венелин Петков скоро трябва да се връща на работа. Дали обаче тя ще продължава да работи в Би Ти Ви, както преди раждането? Това е въпрос с повишена трудност.

Николета Маданска слезе от екран преди малко повече от три години, когато беше бременна с първия си син от Венелин Петков. По онова време той й беше шеф в Би Ти Ви, както и партньор в живота. Към днешна дата нито едното, нито другото е валидно. Венелин беше уволнен от телевизията, а Николета го напусна, след като му роди и второ дете. Първородният син се роди през ноември 2020-а, а в края на декември 2021-а се появи и братчето му. По този начин платеният отпуск по майчинство на младата майка се удължи. Но той изтече на 29 декември с втория рожден ден на малкия й наследник.

Николета има право на още година отпуск по майчинство, но вече неплатен. Това означава, че тя или трябва да се лиши от абсолютно всички финансови постъпления, които би могла да получава, връщайки се на работа, като няма право и на пари от НОИ, или скоро отново ще започне да се труди. В момента й се полага редовен годишен отпуск за всяка година, изкарана в гледане на двете й деца – Йоан и Михаил, които са съответно на три и две години. След това отново ще вземе микрофона в Би Ти Ви или ще си търси нова работа. Третият вариант е да си остане вкъщи с децата без пукната стотинка. Той е възможен, ако има кой да я издържа. Маданска и досега едва ли е разчитала кой знае колко на парите от майчинството си. Те са символични и най-вероятно за отглеждането на децата е помагал таткото Венелин Петков, въпреки че е разделен с майката. Другите възможни източници на помощ са родителите на Маданска, при които тя се върна да живее след раздялата с партньора си.

Допреди раздялата на Николета с Венелин беше почти сигурно, че тя няма да се върне в Би Ти Ви след края на майчинството си. Причината беше в уволнението на Петков, което дойде като гръм от ясно небе малко след като той стана баща. Никой не очакваше половинката му да продължи да работи в медията, която го е отстранила, въпреки че там пък нямат право да я уволнят. По закон са длъжни да я държат на работа, докато малкото й дете навърши 3 години. Но не са длъжни да й плащат същата заплата, както преди раждането, нито да я държат в позиция на водеща. Биха могли да я тикнат в девета глуха, зад кадър и в намалено заплащане. След като Маданска напусна Петков, в Би Ти Ви най-вероятно няма да й правят проблеми умишлено. Въпросът е дали тя иска да работи там.

Говори се, че преди да излезе в майчинство, Николета е била в лоши отношения с колегите си. На работа я крепяла само връзката с техния шеф. Възможно е характерът й да е омекнал, след като стана майка. Така че към момента най-вероятно само тя си знае дали ще се върне в Би Ти Ви, или ще си търси друго място за трудови изяви. А може и все още да не е решила, пише „Уикенд”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки