Скандал в БНТ! Кошлуков свали от ефир Петър Стоянович, ето защо

0

Професорът-историк и бивш министър на културата в кабинета на Пламен Орешарски Петър Стоянович обяви в социалните мрежи раздялата си с БНТ. Той имаше своя запазена рубрика в неделното сутрешно предаване на телевизията майка с водещ Георги Любенов.

„С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон“, бях свален от екран лично от генералния директор.

Споделям като историк, че е странно в модерното време да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат

На нацията и нейните управляващи оставям за размисъл какви хора ги представляват по високите етажи, примерно на десетия?

А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия.

Не унивайте и до нови срещи“ – написа Стоянович в профила си във Фейсбук.

След това уволнението бе потвърдено от генералния директор на медията Емил Кошлуков, пише blitz.bg.

„Заради вулгарен и нецензурен език, както и редица актови глоби от страна на регулиращия орган. И това, след като го бях помолил, но той продължи“, заяви Кошлуков, който неотдавна предупреди, че е възможна раздяла със Стоянович, поради постъпващи сигнали за използвания език от него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки