Луна – на съд за имотна измама!

0

Колоритната попфолк певица Луна се изправи пред Районния съд в Шумен по обвинение за имотна измама.

Наследниците на починал възрастен мъж твърдят, че бившата кандидатка за президент на България, която така и не успя да спечели на изборите през 2021 г., е придобила незаконно техен апартамент.

В своя защита Луна Йорданова обяснява, че в продължение на 10 години е стопанисвала жилището с размер от 45 кв.м. и се е грижила за възрастния мъж, преди той да почине. След смъртта му е започнала и да ползва апартамента.

Адвокатът на ищците обаче е категоричен, че апартаментът видимо не е поддържан и че госпожа Луна Йорданова никога не е живяла там.

Ние отричаме тези твърдения. Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност, но тук това не се е осъществило„, казва адвокатът на ищците Пламен Тотев, цитиран от БНР.

На свой ред адвокатите на фолк звездата са категорични, че са налице множество пречки за старт на дело, тъй като тя не е била осведомена в законния едномесечен срок, че има призовани свидетели и не е успяла да подготви защитата си.

Нейният адвокат вече е подал молба до въззивна инстанция, която да реши нарушени ли са правата на клиентката му. Докато тя не се произнесе, не могат да бъдат събирани нови доказателства по случая.

Следващото заседание, което съдия Калина Колешанска назначи, е на 22 януари 2024 г.

Самата Луна отказала коментари пред медиите на излизане от съдебната зала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки