Ще изгонят ли Зейнеб от Би Ти Ви?

0

Работата май е последното, което занимава многодетната майка Зейнеб Маджурова, но и никой не напира да я връща на работното й място в Би Ти Ви, научи „Уикенд”. Тя най-вероятно ще се раздели официално с телевизията, когато отпускът й по майчинство изтече. Говори се, че в предаването „Тази сутрин”, където работеше преди да роди своите близначки Василиа и София миналата година, вече не искали да я държат на екран.

По закон телевизията няма как да уволни Зейнеб, докато децата й не станат поне на 3 години. Дотогава има още доста време, тъй като близначките й навършиха годинка съвсем наскоро – в края на лятото. Това означава, че в Би Ти Ви са длъжни да й пазят място поне още две години. Ето защо името на чаровната водеща все още е в списъка с лица на канала. Това обаче не означава, че ще остане там още дълго. Макар да няма как да я уволнят преди третата година на децата й, от Би Ти Ви не са длъжни да пазят старата й длъжност, нито нейната заплата. Преди да излезе в майчинство, Зейнеб водеше рубрика с много спорни качества в сутрешния блок. Тя се излъчваше само веднъж седмично – в петък. Блондинката правеше интервюта по около 15 минути с популярни хора, които се твърдеше, че сама избира, а имаше ангажимент да участва и в коментаторския панел в първия час на предаването, в който се говорят общи приказки – отново само в петък.

Каква заплата е взимала за този свой труд, е фирмена тайна, но редовите служители в телевизията много се дразнели, че й се плаща практически за нищо, докато самите те се бъхтят по 12 часа на ден. Шушука се, че това едва ли ще се повтори, след като Зейнеб се върне от майчинството си. Очаква се да я натоварят с истинска работа, например да я направят репортер, който да отразява актуални събития. Това означава, че 15-те минути в ефир веднъж седмично ще бъдат заменени от ходене на работа всеки ден, е вероятно и дежурства на смени, които за останалите водещи са рутина. Многодетната майка, която има и по-голяма дъщеря, освен близначките си, най-вероятно няма да се съгласи и ще напусне.

Зейнеб стана водеща в Би Ти Ви преди две години, след като приключи отпускът й по майчинство с нейната първа дъщеря Мириам. На работа тогава я взе вече бившият шеф на новините Антон Хекимян, който в момента се бори да става кмет на София. Преди Би Ти Ви родената в Бургас звезда беше лице на Нова тв, но обяви, че искала да се занимава с нещо по-сериозно, затова се преместила. Това сериозно нещо се оказаха вече споменатите интервюта веднъж седмично. Според слуховете, основната причина за назначаването й е бил нейният мъж – милионерът Стоян Балевски. Издействал й мястото, за да поддържа имиджа си на звезда на екрана, а в същото време да не е твърде заета. Така тя хем блести в телевизията, хем през повечето време е с детето си. Зейнеб водеше рубриката си в продължение на година. После роди близначките и пак излезе в майчинство.

Новият шеф на новините Ралф Бартолайт, който е и главен изпълнителен директор на телевизията, няма да я търпи на работа хора, ако продължава да не правят нищо, смятат работещи в Би Ти Ви. Като германец той трудно приемал често срещаните български шуробанашки практики. Затова се очаква в момента, в който бляскавата блондинка се завърне, да я постави пред избор – или да работи наистина, или да напусне. Никой в телевизията не очаква от нея да избере първото. В същото време хората са убедени, че ефирът едва ли ще изгуби, ако рубриката й изчезне завинаги.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки