Бясна! Гала потроши лъскавото си возило на кофти път

0

Тв водещата Гала е изправена пред ново изпитание, което все повече й къса нервите и вгорчава щастието от новата къща в местността Щъркелово гнездо над язовир „Искър“. Причината е в пътя, по който водещата трябва стигне от главното шосе до имота си. Трасето е цялото в огромни дупки и когато водещата с мъжа си искат да си починат, трябва да минат през тях, което потрошава колата им.

Пътят нагоре в планината до къщата на Гала е едва няколкостотин метра, но включва стръмен участък, при това с остър завой. От асфалта между София и Самоков нагоре в планината обитателите на вили и къщи са оставени от край време да се оправят сами. Дупките в черния път са на места огромни като кратери и изобщо трасето прилича на бомбардирано с дронове. Още по-страшно става, когато завали дъжд и ямите се превърнат в нещо средно между локви и микроязовири, а течащите вади допълнително изравят земята. Малцина са живеещите целогодишно на това място и те са принудени да си купуват високопроходими автомобили, за да могат да се доберат до имотите си. Почти всяко лято те, както и стотиците виладжии, плащат на камиони да докарват баластра, с която да засипват поне най-големите дупки, но това е временно решение. Още по-лошо става през зимата, защото няма кой да почиства снега и мястото става непроходимо.

Гала е решена да се наслаждава на мечтания си дом дори и когато земята бъде покрита с бяла пелена и затова е подела инициатива за събиране на подписка сред собствениците на имоти за незабавно асфалтиране на пътя, който води до къщите им. Самата водеща вече е подала няколко сигнала до общината в Самоков, но на този етап действия за решаването на проблема не са предприети.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки