Намери си майстора! Невзрачна репортерка измести хубавата Натали

0

Натали Трифонова си намери майстора в Би Ти Ви и то в лицето на скромна на вид репортерка, за която никой не подозираше, че може да измести нахаканата блондинка. Това е Радиана Божикова от „Тази събота и неделя”, която в момента е водеща по заместване в шоуто. От есента тя пуска авторско предаване, което измества светското „Култ” от програмата на телевизията.

Името на новото шоу е „Би Ти Ви разказва“. То ще се излъчва от 16 часа всяка неделя и ще бъде с продължителност от 30 минути. Предаването ще се конкурира за зрители с рубиката на Галя Щърбева „Да хванеш гората”, по Нова тв. Темата и в двата проекта са човешките истории. Само че Щърбева се е насочила към млади и успешни хора, които обръщат гръб на големия град заради спокойствието на селата, а Радиана Божикова се фокусира върху културата, малцинствата, традициите, обичаите, равенството между половете, личните каузи, постиженията и редките професии в слабо познати места в страната ни, като от време на време ще излиза и извън България.

Тя вече прави нещо подобно в рубриката си „Наоколо” в сутрешните блокове през уикенда. Преди това правеше поредица „Изгубени във времето”, фокусирана върху изоставените български села. Явно е спечелила доверието на ръководството на телевизията, защото проектите й вече се разрастват до собствено предаване. Това става след 6 международни и 3 български отличия, които Божикова получи за документалния си филм „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“.

Какво обаче ще стане с предаването „Култ” на Натали Трифонова? Доскоро то се излъчваше в събота преди обед, веднага след „Тази събота и неделя”. През юни обаче телевизията го премести в неделния следобед. За него бяха запазени 60 минути – между 15,30 и 16,30 часа. От есента втората половина на този часови пояс ще бъде заета от „Би Ти Ви разказва“. Това означава, че или „Култ” ще бъде съкратено с половин час, или ще му се търси ново място в програмната схема. Третият вариант е да бъде спряно, но това е слабо вероятно предвид очевидните симпатии на ръководството на телевизията към водещата Натали Трифонова, а и към авторката на шоуто Петя Дикова, която го лансира преди години.

Би Ти Ви разказва“ тръгва от 10 септември. Първият епизод е за бесленските булки – жените от село Беслен (в Югозападна България), за сватбения ритуал с къна и рисувана гелина (булка), както и за промените в живота на жената в селото след брака, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки