Гаф! Би Ти Ви излъга за Мария Силвестър?

0

Би Ти Ви направи много груб гаф в опит да се похвали с невярна информация. Телевизията си измисли заслуга, каквато реално не съществува, а именно – че е първата в Източна Европа, която е сложила жена за водещ на шоуто „Стани богат”. Това е Мария Силвестър. Зрители веднага контрираха, че румънците са заложили на жена още преди 5 години. От Би Ти Ви обаче не само, че не се извиниха за лъжата, а и я разпространиха през своя национален ефир миналата неделя.

„Опитват се да правят сензация, а не са си направили труда да потърсят нещо в Гугъл, което се открива на 5-тата минута!” Този зрителски коментар се чете на официалната фейсбук страница на шоуто „Стани богат” наред с много други остри реакции на възмущение от опита да Би Ти Ви да се рекламира с опашата лъжа. В последните седмици телевизията бавно си връща изгубения през пролетта неделен рейтинг, благодарение на специални благотворителни издания на „Стани богат”. Всяка седмица има нов водещ, а миналата това беше Мария Силвестър. Няколко дни преди ефир беше обявено: „Тя е първата дама в историята на „Стани богат“ в цяла Източна Европа, която заема почетното място”. „В грешка сте. Сезон 2018-2019 в Румъния се води от жена”; „Не е вярно, че е първата жена – в Румъния бе първата жена-водеща в „Стани богат”!”, ядосаха се много фенове на играта.

Справка на „Уикенд” показа, че действително румънците са ни изпреварили и то с много. Първата жена-водещ на „Стани богат” в Източна Европа се казва Тео Трандафир. Това е популярна в северната ни съседка журналистка, която от години е звезда на малкия екран от другата страна на Дунава. Известна е за феновете си като Тео, което вероятно е прозвучало по мъжки на родните телевизионери, които не са си направили труда да проверят фактите, преди да ги обявят в национален ефир. Цялото име на румънката обаче е женско и то не само в Румъния, а и у нас – Теодора. В интернет е пълно с нейни снимки в студиото на „Стани богат” и май само хората, които работят в родния вариант на шоуто, не са ги открили.

Странно е, че дори след като зрителите откриха истината за първата водеща на предаването в Източна Европа и услужливо я публикуваха на официалната страница на предаването, от телевизията продължиха да поддържат версията си, че първа е Мария Силвестър. Самата Мария също се хвали с това в предаването, което върви на запис и беше излъчено в неделя. Ясно е, че това й е било заложено по сценарий. Но не е ясно защо екипът не се е задействал да изреже тази част от записа, след като още в петък на официалната страница на предаването зрителите обясниха, че новината е фалшива. Всичко това се случва в телевизия, в която непрекъснато се парадира с висок професионализъм и борба с фалшивите новини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки