Вида Пиронкова бясна! Обявиха „Гълъбо“ за песен на Лобошки

0

Песента на Вида Пиронкова „Гълъбо” е на път да се превърне в най-скандалното парче в родината. Миналата сряда парчето за пореден път стана повод за спорове на композиторката с неин колега, след като тя се сдобри с певеца Миро, с когото с години бяха в конфликт за авторски права.

Този път композиторката обвинява колегата си Светослав Лобошки, че се представя за автор на „Гълъбо”. Пиронкова публикува в социалните мрежи запис от концерт в Петрич, на който млади изпълнители пеят негова музика. На записа се чува как водещият обявява: „Музиката му вълнува и оставя траен отпечатък в душите на слушателите. Такава е и песента „Гълъбо”. Това вбесява Пиронкова, защото парчето е нейно, а не негово, пише „Уикенд“.

„Светослав Лобошки, как ще обясниш това, което чувам?! Би ли ми обяснил публично, че аз вече нищо не разбирам? И само да добавя, че са уведомени „Музикаутор”, Министерство на културата и други органи!”, обръща се Пиронкова към Лобошки чрез социалните мрежи. „Защо ползваш моята песен, обявявайки я за твоя, на концерт с твои песни и дори не си правиш труда да ме уведомиш или поискаш разрешение, а също така и да заблуждаваш обществеността в Петрич, че песента е твоя?!”, ядосва се композиторката.

В записа част от текста на водещия е отрязан. Лобошки твърди, че именно заради този монтаж е създадено впечатление, че песента е била обявена за негова. Такова нещо всъщност не се било случвало. Той обаче настоява, че също е имал участие в създаването на „Гълъбо”. „Аз съм част от екипа, който е работил по тази песен”, твърди Лобошки. Бил написал нотите, които са ползвани при записа. „Много добре знаеш, че нотичките и за пианото, и за челото са изписани много преди ти да ги изсвириш и компютърът ти да ги изпише”, отговаря му Пиронкова.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки