Петър Стоянович обра точките в „Стани богат”!

0

Откакто тръгнаха специалните благотворителни издания на „Стани богат”, Би Ти Ви най-накрая намери случай да се похвали с рейтинг, а Петър Стоянович обра точките в родния тв ефир. Професорът замести титуляря Михаил Билалов в предаването на 11 юни и моментално прикова зрителите към екраните. Някои много го харесаха, други го намразиха, но никой не остана безразличен.

Участието на Петър Стоянович в „Стани богат” доказа, че съвременните българи са наследили поне едно качество от своя герой Христо Ботев, а именно „силно да любят и мразят”. Ерудицията и чувството за хумор на професора, който преди години за кратко беше и министър на културата, се оказаха твърде голяма лъжица за устите на някои зрители на предаването. Още щом беше съобщено, че той ще води специалното издание на шоуто, приходите от които отиват във фондация „Заедно в час”, се надигна вълна от критикари. „Прост нахален селяндур като на селския ерген – тип тарикат” – по този начин зрител описа професора на официалната страница на предаването, предизвиквайки недоумение уя много фенове на формата. Други критично настроени ценители на добрия вкус споделиха, че им липсвал финесът на Билалов, за трети учения е „всезнайко” и „плямпалник”, а четвърти го сравниха с водещ на соцвечеринка. Не липсваха и защитници на Стоянович, които се опитаха да обяснят какъв ерудит е той и как за глупавия думите на умния са изпразнени от съдържание, пише „Уикенд“.

Негативните коментари обаче рязко започнаха да затихват, когато предаването започна. Професорът показа завидно чувство за хумор, отбелязвайки, че „Билалов не е сред нас”, а в същото време нямаше как да не направи впечатление, че е много по-начетен от повечето участниците в шоуто. В епизода знания демонстрираха три двойки – една звезда и един –служител на фондация „Заедно в час”. Звездите бяха проф. Христо Пимпирев, който очаквано блесна със знания, но според зрителите е използвал жокери за лесни въпроси, Ива Дойчинова, която демонстрира кокетство и умения за самоизтъкване, но не и информираност, и Митко Павлов, който заедно с партньорката си се чудеше дали има опера със заглавие „Норма”.

Някои зрители, които от години следят играта не само в България, но и по чуждите канали, го сравниха с Максим Галкин в руския вариант на „Стани богат” преди години. Аудиторията, в общи линии, се раздели на две – някои се влюбиха в професора като водещ, други продължиха да роптаят срещу него, но важното е, че той предизвика дискусия и интерес към шоуто, което се отрази добре на рейтинга.

Както „Уикенд” писа, Стоянович е в кратката листа от кандидати за нов водещ на „Стани богат”, а благотворителните издания са последната цедка, през която минават попадналите в нея. Един от тях трябва да смени Михаил Билалов от есента. Кой ще е бъде избран, зависи от рейтинга на шоуто в съответните вечери, както и от реакциите, които е предизвикал в публиката. Първата вечер е събрала пред екраните 30 на сто от всички хора пред телевизорите, похвалиха се от Би Ти Ви. Тогава водещ беше все още считаният за титуляр Билалов. Според данните, рейтингът му е бил с цели 10 на сто над този на избралите Нова тв. Трябва обаче да се отбележи, че на гърба на специалните издания на „Стани богат” Нова пуска повторения на първия сезон на „Маскираният певец”. Логично е те да привличат по-малко зрители. Нова в момента практически не влиза в конкуренция с Би Ти Ви в неделната вечер. 

След Стоянович в стола на водещия на „Стани богат” сядат актьорът Даниел Цочев и журналистът Георги Милков. От Би Ти Ви съобщиха, че ще има и още кандидати. Дали Билалов ще се задържи в шоуто и кой ще го наследи, ако си тръгне, ще стане ясно в края на лятото. В случай, че избраният е Стоянович, той ще трябва да напусне БНТ, където има коментарна рубрика в предаването на Георги Любенов през уикенда. Наскоро шефът на телевизията Емил Кошлуков трябваше да отговаря пред СЕМ заради изказвания на професора, които дразнят много зрители. Генералният директор дори намекна, че Стоянович може да бъде уволнен. Оттогава зачестиха неговите участия в Би Ти Ви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки