Отврат! Продават на битака силиконовите импланти на Джулиана Гани

0

В миналото, много преди появата на търговските центрове, ако човек имаше нужда от нещо, което не бе способен да открие в близкия магазин, той отскачаше до битпазара, за да си го набави. По онова време всеки добре знаеше, че в неговите предели може да намери най-различни стоки. Разбира се, повечето от предметите, нахвърляни безразборно по сергиите, представляваха боклуци със съмнителен произход и неясно приложение. Само че продавачите, способни да вземат и последния лев от джоба на клиентите, удобно премълчаваха този факт, убеждавайки ги, че имат належаща нужда от тях.

По-важното в случая е, че там действително можеха да се видят различни вещи от всякакво естество и характер, а по всичко личи, че ситуацията по днешните битаци не е по-различна. Доказателство за това е, че съвсем наскоро на този в столичния квартал „Малашевци“, се появиха първите силиконови импланти на Джулиана Гани, пише dir.bg.

Това поне твърдят публикации в социалните мрежи, показващи медицинските изделия, както всъщност ги определят пластичните хирурзи, поставени сред вехтории, като порцеланови чаши за кафе, метални качета и дървени кутии. По описанието към кадрите става ясно, че обявената за тях цена е била четиридесет лева за брой, освен ако не се купят като комплект, понеже тогава имало промоция, сваляща двадесет лева от общата им стойност.

Постовете добиха такава популярност, че вчера предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия се свърза с еротичния модел чрез директна видео връзка за коментар. Пред Виктор Николаев с Мира Иванова някогашната участничка във „VIP Brother“ призна, че има възможност имплантите наистина да са били нейни, но реално не може да бъде напълно сигурна в това. Тя обясни, че след като е уголемила повторно бюста си, е дарила старите си „гърди“ с благотворителна цел.

„И без друго тогава ги сменях“, обясни Гани. „Това е продажба не втора, а направо трета ръка“, каза тя.

След нея се включи доктор Ильо Стоянов, който обясни доколко е може ли подобни импланти да се използват повторно и какви са рисковете, ако се поставят в друг човек.

„Това просто е някаква трагикомедия, не знам какво друго да кажа… Принципно не може такива продукти да се продават на битпазар. Те не може да се продават на друго място, освен от оторизирани дилъри на фирмата производител“, категоричен е лекарят. „Това е нещо, което бива въведено в организма на пациента. За продажбата им се издават специални разрешителни. Един имплант, изваден от пациент А, дори и да бъде стерилизиран според всичките правила на медицината, не може да бъде поставен на пациент Б, защото носи генетична информация от предишното лице“, твърди той, допълвайки, че рисковете са огромни и те са най-вече за пациента, който евентуално ще си направи операция с такива импланти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки