Нищят нов „Мастършеф” – версия 2.0

0

Нов, модифициран вариант на „Мастършеф” обмислят в Нова телевизия за следващ тв сезон. След успеха на „Хелс Китчън” в понеделник, когато пред камерите за пръв път от години се събра култовата кулинарна комбинация – Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев, на ход е предаване, в което и тримата ще бъдат постоянно на екран, вместо само да си гостуват от време на време.

След като от Би Ти Ви вече две поредни години държат на пауза кулинарното си шоу „Мастършеф”, а феновете искат да го гледат, от Нова са решили да вземат нещата в свои ръце. Предаването за хоби готвачи засега няма как да се излъчва там, тъй като конкурентите все още държат лиценза. Може обаче да се измисли модификация с различно име и някои различни елементи, за да не се дублира изцяло форматът, но идеята да се запази – кулинарно състезание с трима съдии и мастъркласове, в които да се представят различни техники за готвене. Главните действащи лица ще бъдат Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев, както беше в първите три сезона на „Мастършеф”.

 До „Уикенд” достигна информация, че епизодът на „Хелс Китчън” в понеделник е бил как ще реагира публиката при ново събиране на екран на тримата шеф готвачи. Те никога не са крили, че са близки извън работата. Андре Токев преди години започна да прави първите кулинарни състезания в България, Петър Михалчев е един от първите състезатели, които са изпращани на международни състезания със съдействието на Токев, а Виктор Ангелов също винаги е бил част от тази компания на елитни готвачи. Между другото, в нея влиза и най-отдавнашната кулинарна звезда на Нова тв – шеф Иван Манчев, който повече от 20 години работи с Токев по различни проекти, които целят популяризирането на професията на готвача.

Според слуховете, в телевизията са започнали да обмислят как да съберат Токев, Михалчев и Ангелов още когато стана ясно, че Би Ти Ви поставя „Мастършеф” на пауза. Миналата година Михалчев пак беше гост в „Кухнята на ада”, но Токев нямаше как да се присъедини, тъй като го осъдиха за шофиране в нетрезво състояние. Сега вече присъдата му е излежана и той може отново да участва в тв проекти. Мненията за влизането му в „Хелс Китчън” са разнопосочни. Огромна част от зрителите споделиха на официалните страници на шоуто в социалните мрежи, че се радват за видят отново на екран своята любима тройка шеф готвачи, но не липсваха и критики заради поканата на бивш затворник в предаването. От телевизията обаче били склонни да пренебрегнат недоволството заради високия рейтинг, на шоуто в понеделник. 

Новото предаване, което се обмисля в Нова, най-вероятно ще включва елементи и от „Мастършеф”, и от „Хелс Китчън” – в него ще има място и за хоби-готвачи, и за професионалисти. „Кухнята на ада” вече започна да се променя. Тази година там участват, освен професионални готвачи, и шоузвезди, а в хода на вече започналата игра бяха вкарани четирима нови състезатели – именно тези, които бяха избрани от Токев, Ангелов и Михалчев. 

„Мастършеф” или неговата бъдеща модификация няма да е първото предаване, което Нова тв се кани да отмъкне от Би Ти Ви. Преди години телевизията взе от конкурентите си хитовото за времето си „Денсинг старс”. Тя направи и шоуто „Х Фактор” за млади певци, след като Би Ти Ви пусна „Мюзик Айдъл”, а после – и „Гласът на България”. „Господари на ефира” също доста време се излъчваше но Нова, въпреки че лицензът се държеше от Би Ти Ви. За да не дублира оригинала, продуцентът Маги Халваджиян реши адреналинките да бъдат три вместо две, но на предаването на практика остана същото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки