Рокада! Спират „Звездите в нас“, връщат „Маскираният певец“

0

Първият сезон на „Звездите в нас” в България май ще се окаже и последен, говори се в Нова телевизия. Шоуто, макар и доста приятно, така и не набра достатъчно голяма скорост, за да има следващо издание. За сметка на това зрителите настояват за „Маскираният певец” и предаването най-вероятно ще бъде върнато в ефир на телевизията.

Единствената причина, заради която „Маскираният певец” е било свалено от програмата, е цената на шоуто, твърдят запознати. Както „Уикенд” не веднъж е писал, участниците в предаването получават хонорар за всяко свое излизане на сцената. Според слуховете, става въпрос за 1500 лева на вечер. Отделно от това са хонорарите на звездите в детективския панел, които трябва да разгадаят точно кой се крие във всеки костюм. Самите костюми също струват луди пари, а за гостуващите участници, които излизат на сцената извънредно с по една песен, също се предвиждат хонорари. Но инвестицията си заслужаваше, тъй като шоуто стана хит още с първия си епизод и до момента, в който телевизията го спря, генерираше огромен зрителски интерес.

В същото време „Звездите в нас”, с което замениха „Маските”, е доста по-евтино и това е основното му предимство. Участниците не са звезди, те или не взимат хонорари от предаването, или хонорарите им са символични, костюмите и гримът са доста семпли, по-сериозни разходи се правят единствено за хонорарите на членовете на журито – Софи Маринова, Тита, Виктор Калев и Дони. Бюджетът е свит и защото предаването е на запис, за разлика от „Маскираният певец”, което се излъчва на живо. Именно защото „Звездите” се записва предварително, зрителите не могат да гласуват кои участници да продължат напред в състезанието. Гласува единствено публиката в залата по време на снимките. Хората масово и не без основание споделят мнение, че в предаването са набутани участници с връзки, двете дами в журито не са компетентни, а победителят не се избира честно. Подобен проблем нямаше нито в „Маскираният певец”, нито в другото шоу за имитатори на продуцента Маги Халваджиян – „Като две капки вода”. Заради това, че е на запис, „Звездите” изглежда твърде режисирано, което също дразни аудиторията. В крайна сметка резултатът е нисък рейтинг.

Говори се, че от Нова телевизия смятат да прекратят експеримента с предаването и обмислят завръщане на „Маскираният певец”. Дали това ще стане през пролетта, на мястото на „Капките”, или наесен, тепърва ще се реши.

Съдба, подобна на „Звездите в нас”, имаше и друго иначе приятно шоу със същите водещи – Мария Игнатова и Ненчо Балабанов. Това е предаването „Пееш или лъжеш”. То изкара само един сезон в ефира на Нова – през есента на 2016 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки