Главният редактор на Цитиридис го заряза! Ще прави Пи Ар агенция

0

Николаос Цитиридис остана без дясната си ръка във вечерното шоу на БиТи Ви. Главният му редактор Цветомир Семов е подал оставка в частната телевизия, пише „Уикенд”. Вместо да се занимава с хумористичното предаване, той е решил да отвори собствена агенция за комуникации.

Цветомир Семов обръща гръб на телевизията след повече от 20 години работа пред и зад камера, прекарани основно в БиТи Ви. Напускането му идва в период на масови оставки в екипа на Антон Хекимян. За по-малко от година под негово ръководство БиТи Ви се раздели със знакови свои служители като водещата на сутрешния блок Биляна Гавазова, новинаря Денислав Борисов, лицата на спортната емисия Елена Яръмова и Флорина Иванова, репортерката Анна-Мария Конова и колежката й от криминалния ресор Мариета Николаева. И това са само популярните лица, а кой знае какво е текучеството под повърхността?

Малко повече от година преди Семов от БиТи Ви си тръгна и заместник-главният редактор на Цитиридис. Това е Лора Крумова. Тя изкара при гръка няколко месеца след втория си отпуск по майчинство, след което се премести в Нова тв, за да прави авторското си неделно предаване „На фокус с Лора Крумова”.

Каква е причината за подобно текучество и то все при хората, които са на пряко подчинение при Хекимян? Работещите в нюзрума най-вероятно имат лични конфликти с него или са получили по-добри предложения. Какво обаче е прогонило главния редактор на Цитиридис? Още от старта си в телевизията гръкът е бетониран като нейно лице. В БиТи Ви бяха решили да го направят звезда и успяха с мощна реклама и лансиране във всички възможни предавания. Екипът му обаче не може да се похвали с подобна подкрепа от страна на ръководството. На хората, които стоят зад Цитиридис, измислят смешките му, канят гостите в студиото и пишат въпросите към тях, не е оказано дори елементарното уважение да бъдат вписани във финалните надписи на шоуто.
Ако някой се интересува от работещите за гръка, трудно може да намери информация дори за имената им. В същото време предаването редовно изчезва от програмата без предупреждение. Говори се, че това се отразява върху заплатите на екипа, които не били твърди, а се определяли от броя на изработените епизоди. При огромните ваканции, които се дават на предаването с повод и без повод работещите в него най-вероятно се чудят как да свързват двата края, освен ако нямат допълнителна работа. Човек, който прави първите си стъпки в телевизията, вероятно би се примирил, но за утвърден в работата си професионалист това е проблем.

Цветомир Семов е един от най-дълго работилите в БиТи Ви журналисти. Преди да стане главен редактор при Цитиридис, той е бил продуцент в нюзрума, а още по-рано – репортер и водещ на централната новинарска емисия. Вероятно малко зрители помнят, но именно той е първият партньор на Виктория Петрова. Когато преди години Венелин Петков и Гена Трайкова стават шефове в нюзрума, Петрова и Семов заемат местата им пред камерата. Семов има и период, в който работи за Нова телевизия. Той и актуалният програмен директор на БиТи Ви – Христо Хаджитанев, са хората, които са в основата на цялостната концепция на шоуто на Цитиридис. Явно обаче на главния редактор му е омръзнало да се занимава с него и иска да опита нещо ново.
Той отваря комуникационна агенция заедно с пиар специалистът Чавдар Петров. Петров не е сред звездните пиари, които пълнят жълтите новини и се движат с футболисти, манекенки и плеймейтки, но е сред най-добрите в страната ни. В продължение на повече от 20 години е работил в една от най-големите агенции в София по проекти на световни компании в 6 държави в региона. „Уикенд” дочу, че двамата със Семов отдавна са приятели. Твърди се, че са били състуденти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки