Ники Кънчев подготвял завръщането си цяла година

0

Почти година Ники Кънчев, който сега води „Голямото преследване” по Нова тв, подготвял завръщането си в тв ефира. Емблематичният водещ, който на 26 декември ще празнува 62 години, чакал търпеливо, за да се появи подходящ проект, без да настоява излишно пред медията. През това време се съсредоточил върху други дейности, а отсъствието си от екрана приел за нещо нормално. По този начин запазил позиции. „Поведението ти показва какво ти е самочувствието, а това вдига цената”, сподели Ники Кънчев

И все пак паузата едва ли му е харесала, пише „Уикенд“. Най-малкото предвид, че в биографията му има периоди, в които съумяваше да съчетава няколко тв проекта. Той стана популярен с предаването „Стани богат”, което днес се води от актьора Михаил Билалов и се излъчва по БиТи Ви. Ники Кънчев изгря на тв екрана на 12 май 2001 г. Тогава водещият, който бе с катинарче и дълга коса, пътувал всяка седмица до Румъния, където се записвало най-новото шоу в българския ефир. Ники бе лице на „Стани богат” до 2014 г. Междувременно, журналистът от Червен бряг водеше „Един срещу всички” през 2007 г., както и всички сезони на риалитито „Биг Брадър” от 2004 г. до 2018 г., с изключение на този през 2008 г., когато го сменя Милен Цветков През 2010 г. Журналистът води и шоуто „СМС за милиони”, а през 2011г. – „Ники Кънчев под наем”. През следващата година бе водещ и на предаванията „ВИП Брадър” и „ВИП БрадърОлСтарс”. „Бях два сезона жури в „Маскираният певец” и после дойде ковид кризата, а с нея и тази пауза”, припомни Кънчев, че последно е бил на екран през 2019 г.

Докато бе извън тв ефира, Ники Кънчев се занимаваше се с реклама и пиар кампании, както и с шоуто си в радио „Дарик”, в което гласът му звучи вече 30 години. Водещият имаше и възможност да отделя повече време за благотворителни проекти, в които винаги влага лично отношение. Кани хората в „Дарик”, публикува текстове за каузите им във фейсбук профила си и лично се ангажира с тях. Смята, че това е начинът, за да проработи кампанията. Само споделянето на постове в социалната мрежа е отбиване на номер. „Това е данъкът, който аз плащам. Така съм решил”, казва Ники, визирайки популярността си. Той иска да я ползва за такива благородни каузи. „Да върна жеста, един вид”, казва водещият.

Ники изчаквал търпеливо подходящият момент за своето завръщане, за което периодично водел разговори с Нова тв. Заедно търсели проекта, с който да се завърне. Искали да е нещо ново, с което да се надгради това, което вече е правил, да приляга на водещия и в същото време да носи усещането за „Стани богат”, т.е. участниците да получават пари срещу знания. В „Голямото преследване”, което голям хит в Англия, САЩ, Австралия и Гърция, видели всичко, което търсели. Водещият никак не се притеснявал как ще тръгне шоуто, нито имал предстартова треска. „Аз се завърнах у дома”, казва Ники Кънчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки