Амбиции! Правнучката на Тато иска да е премиер!

0

На честването 80 г. от рождението на Людмила Живкова и 111 г. от Тодор Живков в Правец внучката Катерина Славкова обяви намерението си да се включи в партийния живот у нас.

„Мислила съм много върху това да стана политик, макар засега да не съм достатъчно подготвена. Със сигурност, след като завърша, ще уча в чужбина и после ще се върна в България, за да предам това, което знам и мога. Защо да не съм следващата жена премиер или президент?“

Жени Живкова с част от фамилията пристигна първа
Жени Живкова с част от фамилията пристигна първа

Събитието събра десетки хора от цялата страна в родния град на управлявалия 30 години министър-председател Тодор Живков – граждани на град Раковски, Асеновград, Пловдив и т.н. Всички те поднесоха венци пред паметника на Тато в центъра на града, а след това честването се пренесе в къщата-музей на държавника, където за първи път бяха изложени лични вещи на Людмила Живкова – нейни рокли, тетрадки, исторически документи, книги.

Жената на Тодор Славков - Силвия Пантева, разгледа музея с вещи на Людмила с дъщеря си
Жената на Тодор Славков – Силвия Пантева, разгледа музея с вещи на Людмила с дъщеря си
Стотици дойдоха с цветя в ръце
Стотици дойдоха с цветя в ръце

„Много са ми разказвали за баба ми Людмила, за прадядо ми Тодор Живков, както и за популярната фамилия на другия ми дядо – Иван Славков. Мислила съм си да продължа по техните стъпки и много ми се иска това да стане факт. Но първо трябва да завърша“, сподели красивата Катерина, която тази година ще бъде в 10-и клас в Италианския лицей в Горна баня.

„След като приключа с образованието си тук, може би ще уча в Холандия, а може и на друго място, като сестра ми Ралица (от първия брак на майка й Силвия), а след това ще се върна в България. Такива са ми плановете засега“, споделя Славкова.

Високата девойка, която като малка бе действащ манекен в ревютата на леля си Жени Живкова, днес не иска да става нито дизайнер, нито фотограф.

Людмила Живкова не е забравена

„Минаха ми тези желания. Не ми е безразлична модата, дори имам в главата си роклята за бала, с която искам да се видя, но има време и за това. По-скоро професията, с която искам да се занимавам, не е свързана с творчество. Спряла съм се на фармацията. Това ме вълнува и смятам, че имам бъдеще и в нея“, каза Катерина.

Колкото до голямата си прилика с баба й Людмила Живкова, Славкова е категорична, че с годините това става все по-видимо за нея и околните и е горда с този факт.

„Баба ми Людмила е направила толкова много за културата на България. Тя е била изключително дейна натура и човек, който работи с цялото си сърце за каузи. Мисля, че и по това много си приличаме“, казва Кати.

Въпреки че родителите й са разделени – Тодор Славков живее отделно от майка й Силвия, Катерина не страда от този факт. „Баща ми в момента не дойде, защото е в чужбина, иначе и той мина през политиката. Беше лидер в партията „Напред, България“. И той, и леля ми, и всички около мен имат афинитет към управление, затова и аз бих се пробвала, но трябва да имам и сериозна професия“, мъдро заключва красивата тийнейджърка.

За личния си живот Кати не обича да говори, но то „няма и какво да кажа конкретно“, по думите й. „Нямам гадже, но съм щастлива“, заключва внучката на Людмила Живкова.
На събитието в Правец присъства почти цялата фамилия Живкови – Евгения Живкова, дъщеря на Людмила и внучка на Тодор Живков, кандидатът за депутат от БСП Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински, Джордж Райнов, журналистът Димитър Иванов, Светлана Шаренкова и много други приятели и познати на фамилията, пише „Бълагрия днес“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки