На косъм от смъртта! Доведената щерка на Аня Пенчева едва оцеля в планината!

0

Щерката на Ивайло Караньотов от първия му брак с актрисата Юлиана Караньотова, която е и доведена дъщеря на Аня Пенчева, преживя страшно премеждие в планината и без малко да я удари гръм по време на силна буря на Витоша. 

Карина Караньотова отишла на поход в планина със съпруга си и малкия им син Иво. Но на косъм семейството на репортерката от БНТ се разминали с най-лошото. 

„В събота беше най-екстремният ден ви живота ми. По-голямо приключение не ми се беше случвало. Дори близката и позната Витоша може да се окаже пълен кошмар и за най-опитния планинар“, разказва Карина за преживения ужас. 

Семейството се губи в планината и попадат в буйна растителност, която е по-висока от сина им. В това време започва да вали. „В този момент започна и гръмотевичната буря. Светкавиците вече бяха доста близко и падаха до нас на ливадата , гърмеше много силно и решихме, че е най-добре да се скрием под скала и да спрем. Изключихме си телефоните, махнахме металните предмети и зачакахме гръмотевичната буря да отмине. 

Иво се страхуваше много. Обясних му , че сме на безопасно място и няма от какво да го е страх. Е, да обаче бурята не отминаваше, а вече беше 18:00 ч. Започна да вали по-силно. Решихме все пак да търгнем, защото гръмотевиците сякаш се отдалечиха, но в този момент дойде гъста и черна мъгла. Много се уплашихме, защото стана тъмно и нищо не се виждаше. Все пак посоката беше ясна- само нагоре. Нямахме никакъв шанс да се върнем….

„И тогава, о, чудо, след около 10 минунти мъглата се махна, дъждът спря , а пред нас се показа бленувания Черни връх в комбинация с красива дъга. Все пак ни трябаше още час да стигнем върха. Оказа се , че две гръмотевици са ударили чайната в гръмооотвода, токът спрял. Било е толкова близко до нас…. В 19:45 успяхме да слезем на хижа Алеко невредими, с подгизнали обувки и мокри панталони. Поне набрах малко сърнели и една голяма манатарка за вечеря“, споделя Карина. 

Ивайло Караньотов ги прибрал от хижата и бил много притеснен и ядосан, че в това време са тръгнали да се правят на планинари. Карина съветва всички да не подценяват планината и да не тръгват по непроверени маршрути, пише show.blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки