„Бригада нов дом“ се връща на екран

0

В БиТи Ви обмислят да върнат на екран социално-строителното си шоу „Бригада Нов дом”, пише „Уикенд”. Телевизията вече подгрява публиката си за предстоящи нови епизоди. Водеща отново ще е Мария Силвестър. Не е сигурно обаче дали майсторът-бригадирът няма да бъде сменен.

„Бригада Нов дом” е толкова успешен проект от гледна точка и на рейтинг, и на имидж, че досега не е ясна причината, която накара шефовете в телевизията да го свалят от екран миналата година. Предаването изкара в ефир цели 5 сезона при непрекъснато растящ зрителски интерес – от 2016-а до 2021-а. Миналото лято обаче стана ясно, че шести сезон не се планира. Като повод за това решение телевизията обяви пандемията. Заради опасността от заразяване нямало как няколко майстори да се събират под общ покрив, за да правят ремонт.

Ковид-19 обаче не спря БиТи Ви да снима скандалното си риалити „Ергенът”, което направи добър рейтинг, но срина имиджа на телевизията до нивото на клюкарска медия. За догодина се планира втори сезон, който обаче според информация на „Уикенд” ще бъде изчистен от всякакви скандални щрихи. Наред с това телевизията най-вероятно ще пусне и шести сезон на „Бригадата”, за да затвърди имиджа си на социално ангажирана компания. Към момента не е решено дали новите епизоди на предаването ще вървят от февруари до май, както беше досега, или ще тръгнат от май, за да запълват програмата в края на пролетта и началото на лятото. Това тази година бе направено със „Смени жената”. Нищо чудно да го повторят с „Бригада нов дом”.

За да поддържа зрителския интерес за предстоящия сезон, БиТи Ви възобнови повторенията през почивните дни на вече излъчени епизоди на шоуто. В същото време водещата Мария Силвестър бе поканена миналия уикенд като специален гост в предаването на Светльо Иванов „120 минути”. След като преди няколко месеца телевизията спря „Мармалад”, водещата остана без работа на малкия екран. Оттогава досега към нея не беше проявяван никакъв интерес от страна на работещите в БиТи Ви. Единственото обяснение да я поканят точно сега в най-гледаното време на ключово предаване като „120 минути”, е че скоро ще я връщат в ефир. В интервюто й няколко пъти стана въпрос за строителното предаване и неговата социална значимост, което е знак, че най-вероятно се планира нов сезон.

Бригадирът тази година обаче може и да не е любимият майстор на българите – Владимир Караджов. Миналата година той започна да прави собствено предаване за ремонти, но не за жилища на социално слаби. Името на шоуто, както „Уикенд” още тогава писа, е „Звънни на Караджов”, а продуцент е половинката на майстора – Цветелина. Говори се, че тази самоинициатива не се харесала на шефовете в телевизията. Ето защо няма да е изненадващо, ако потърсят нов бригадир, който занапред да ремонтира домовете на бедните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки