Ето защо Биляна Гавазова се махна от бТВ

0

Биляна Гавазова напусна изненадващо bTV, но се оказа, че е е имала доста добра причина да вземе това решение. Бившата водеща нагазва в дълбоките води на политиката и вече има предложения за това.

Такива упорити слухове се въртят все по-често из публичното пространство за Гавазова, но поне засега тя нито е потвърдила, нито е отрекла промяната си в професионален план. Може би защото в момента си урежда нещата и не иска да избързва с хвалбите.

Наскоро Биляна Гавазова е била модератор на конференция, на която се е обсъждало как да се разграничават полезните от вредните храни. Била е поканена и от Италианското посолство в България, а на събитието се е видяла с доста хора с влияние в европейската политика по храните.

Именно заради скорошните си изяви в профила си в социалните мрежи Гавазова дръпна такова слово, което по-скоро прилича на политическа реч, като обяви, че родното сирене и кашкавал ни съвсем скоро може да бъдат обявени за вредни в цяла Европа, и че правителството ни – което и да е то, трябва да вземе отношение по темата и да ги защити, пише „Уикенд“.

„В края на годината в Европейската комисия предстои широк дебат с възможност да бъде взето и окончателно решение – всички държави в общността да маркират храните и напитките с един и същи етикет. В Европа се борят две основни схеми – тази на „светофара” и „батерията”. От думите на доцент д-р Захари Велчев стана ясно, че при избора на NutriScore или цветната схема (светофара –  б.а.) българското сирене и кашкавал могат да светнат в червено като ВРЕДНИ храни. Доста смущаващо, нали? Българската държава също има право на мнение, дори е препоръчително, но засега нагласите са да запазим НЕУТРАЛИТЕТ. Дали? И в чия полза би било това? Възникват много въпроси, които тепърва ще бъдат обсъждани. Защото без правителство може и да изкараме известно време, но без храна и вода… едва ли…“, пише Гавазова в профила си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки