Би Ти Ви – без водещи! Йочев влачи стара дружка при Хекимян

0

Антон Хекимян остана без водещи за лятото. Шефът на новините в Би Ти Ви не се отказва от традицията да пуска в отпуска по цял месец служителите от нюзрума. Това лято обаче актуалните предавания няма да спират и ще текат дори през август, когато водещите им ще мързелуват на морето. Арменецът се е принудил да пусне в ефир напълно непознати за зрителите лица, постъпили в телевизията преди броени месеци, пише „Уикенд“.

Сложната политическа обстановка принуди Антон Хекимян да отмени традиционната августовска ваканция на актуалните предавания. Те ще продължават да се излъчват, но без основните си водещи. Доскоро в Би Ти Ви това не беше проблем, тъй като в нюзрума имаше поне по десетина подготвени и известни за широката публика лица, готови във всеки момент да заместят титулярите. Напоследък обаче в телевизията се наблюдава бурен поток от напускащи журналисти, което поставя шефа Хекимян в изключително неприятна ситуация. Само за последните няколко седмици той се раздели с две от най-популярните си лица – Денислав Борисов, който ще става пиар, и Габриела Наплатанова, която отиде в Съвета за електронни медии. Преди тях си тръгна и бившата водеща на „Тази сутрин” Биляна Гавазова. Търсят се заместници и на водещите на спорта Флорина Иванова и Елена Яръмова. Арменецът се чуди кого да сложи на екран в най-гледаните си предавания.

Този проблем е висял с особена сила в сутрешния блок през уикенда – „Тази събота и неделя”. В Би Ти Ви са решили шоуто да се излъчва цяло лято, но водещите – Жени Марчева, Диана Любенова, Мария Цънцарова и Петя Дикова, няма да работят. Двама от четиримата им заместници са постъпили в телевизията едва преди броени месеци. Това са Румен Скрински и Гергана Венкова. Първият работи в Би Ти Ви от лятото на 2021-а. Преди това се е изявявал единствено по сайтове, които не се радват на кой знае какъв авторитет по отношение на качеството на журналистиката в тях. Венкова работи в телевизията едва от средата на март тази година. Според слуховете, за постъпването й в Би Ти Ви е ходатайствал лично водещият на „Тази сутрин” Златимир Йочев. Двамата да си партнирали като лица на сутрешния блок в телевизия „България от ер”. Говори се, че са много близки и им се иска отново да работят в екип. Засега идеята им не среща одобрение от шефа Хекимян. Но пък той е решил да пробва Гергана като лице на „Тази събота и неделя” през лятото. Ако се справи добре, нищо чудно да остане на екран и занапред в някое друго предаване.

Другите двама водещи, които ще се изявяват през август в събота и неделя, са доскорошните репортерки Радиана Божикова и Кристина Газиева. На мястото на Йочев през август ще сядат по-популярни лица от новините – Мария Ванкова, Стоян Георгиев и Иван Георгиев. Последният преди време се спрягаше като кандидат за титулярен водещ на предаването, но се размина с мястото заради Златимир Йочев.

В лятна ваканция излизат предаването на Мария Цънцарова „Защо, господин министър?” и на Светльо Иванов „120 минути”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки