Да не повярваш! Деси Стоянова слиза от екрана

0

Деси Стоянова може да слезе от тв екрана съвсем скоро. Водещата започва бизнес като на бившата си колежка Ани Цолова. Тя ще обучава хората как да правят добро впечатление на медийната аудитория, пише „Уикенд“.

За новия си проект Деси Стоянова съобщи в сряда в интервю в предаването, което самата тя води – „Преди обед” на Би Ти Ви. То изглеждаше като платен материал, защото на няколко пъти бе излъчен рекламният клип, създаден специално за бизнеса на тв звездата. В него се обяснява, че човек се обучава, за да придобие всички умения, които са му нужни. Само за говоренето като че ли смята, че му е дадено свише и няма нужда да полага усилия, за да го овладее и усъвършенства. Всъщност обаче, ако иска да направи впечатление и да спечели съмишленици, трябва да мине пред специално обучение, подразбира се – при Деси Стоянова. Водещата обясни надълго и нашироко пред колегата си Александър Кадиев точно какво ще преподава, за кого са предназначени обученията й, както и че планира събития за аудитория от всякакъв тип, които ще се проведат съвсем скоро. Тя съобщи датите на въпросните събития, от което стана ясно, че ще са някъде около старта на новия тв сезон в началото на есента. Ако е заета с тях, водещата най-вероятно няма да има време за изяви на малкия екран.

Звездата на Би Ти Ви не за първи път прави опит да се раздели с телевизията. Да бъде на екран никога не е било нейна фикс идея, както например е при някои други нейни колежки. Тя започва кариерата си във вестник „Сега” в най-добрите му години. Оттам се мести в Би Ти Ви като политически репортер в новините. Няколко години се изявява в нюзрума, но напрежението й идва в повече. Затова журналистката се мести на ръководна позиция в дамско списание, където работата е далеч по-приятна и не изисква много нерви. Там забременява с близнаците си, които са заченати ин витро, излиза в майчинство и, докато се грижи за децата, работата в списанието започва да буксува. Проектът се проваля, а Деси започва да търси нова работа след майчинството.

Именно по това време Георги Тошев стартира „Преди обед”, като я кани за водеща. В началото предаването едва крета, Деси не се разбира добре с колегата си Кадиев, а екипът е сигурен, че всеки следващ тв сезон ще е последният за шоуто. Вместо обаче да се предадат, работещите в предаването продължават да търсят формулата на успеха, докато превърнат „Преди обед” в най-гледаното тв шоу в своя часови пояс. За този успех до голяма степен допринася и фактът, че Деси и Сашо са почти без конкуренция в родния ефир. По Нова тв на гърба им се излъчва до болка втръсналата на много зрители Гала, а БНТ все не може да намери точната формула на своите предавания. Държавната телевизия непрекъснато сменя концепции за програмата си между 9,30 до 12 часа на обяд в делничните дни.

Деси Стоянова не може да се оплаче нито от заплатата, нито от работата си в Би Ти Ви в момента. Тя се радва на огромно уважение от страна на шефовете си, а статутът й е на една от най-големите звезди в телевизията. Но се говори, че на своите близо 47 години водещата жадува за промяна. Иска й се да създаде свой собствен проект, който да развива далеч от напрежението и вечната борба за рейтинг в телевизията. По примера на Ани Цолова тя е решила, че й се иска да дава акъл на хората как да изглеждат добре на малкия екран и да печелят доверие. Щяла да им разкрива как да дават интервюта така, че да раждат новини, и как да презентират историите си по начин, който да печели общественото внимание. За разлика от Цолова, която беше уволнена от Нова тв и й се наложи спешно да търси пътища за финансово оцеляване, Деси има работа. Не е изключено в началото да съвместява личния си бизнес проект със задълженията пред камерите на „Преди обед”. Ако обаче лекторските й изяви тръгнат добре и я изведат до добра печалба, звездата най-вероятно ще се съсредоточи основно върху тях и за втори път в живота си ще обърне гръб на телевизията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки