Рокада! Нова тв замени Милошев с мъжа на Хубавото Наде

0

Евтим Милошев е жестоко прецакан в Нова тв за първи път от стъпването си там преди 6 години със сериала „Откраднат живот”. Продуцентът отпада от праймтайма заради нов проект на Светлин Нейнски – мъжът на външната ни министърка от правителството на Иван Костов – Надежда Нейнски (бивша Михайлова). От есента телевизията ще излъчва негов сериал на мястото на новия проект на Милошев „Лъжите в нас”.

Сериалът, на който Нова тв залага за праймтайма си през есента, е семейната драма „С река на сърцето”. „Уикенд” вече писа, че сюжетът ще се върти около винарския бизнес, а снимките са започнали във Видин и ще продължат цяло лято. За главната роля е избрана Луиза Григорова, а режисьор е нейният мъж – Мартин Макариев. Логично, в проекта са включени негови любими актьори, с които той работи от години. Това са Яна Маринова и Александър Сано, с които снима кинолентите „Привличане” и „Диви и щастливи”, както и Христо Петков и македонецът Игор Ангелов, които правят забележителни роли в най-новата лента на Макариев – изключително успешният трилър „В сърцето на машината”. Основна роля е дадена и на един от актьорите в „Откраднат живот” – Александър Димов, който изиграва ролята на д-р Владов в първите сезони на медицинската драма.

Но продуцентът на продукцията е по-интересен дори от звездите в нея. За широката общественост Светлин Нейнски е най-популярен с брака си с Надежда Нейнски, а иначе за него се знае, че е бизнесмен, който има диплома от ВИТИЗ. През 2013-а той продуцира филма на Макариев „Вила Роза”, по който, между другото, работи и Милошев. Но като цяло Нейнски стои далеч от шоубизнеса. Какво го е накарало да реши да продуцира сериал 9 години след „Вила Роза”, засега не е ясно. Знае се обаче, че зад проекта му стои голяма винарска изба във Видин, както и че работата по продукцията започва малко след като Българската национална телевизия обявява, че също снима винарски сериал, който ще пуска през есента. Това е „Вина” на режисьора Виктор Божинов. В него участват Михаил Билалов, Герасим Георгиев-Геро и Владимир Зомбори, който е мъж на една от кумите на Луиза и Макариев – Весела Бабинова. „Вина” се снима край Мелник. Двете продукции, макар и с една и съща тема, не са конкуренти, тъй като БНТ ще излъчва своята в неделната вечер, а Нова тв – през работната седмица.

Макар все още да не е съобщено официално, „Лъжите в нас” най-вероятно няма да има продължение след финала на първия сезон. След огромния успех на предишната продукция на Милошев – „Откраднат живот”, се смяташе, че и новата драма ще отбележи добър рейтинг. В нея бе заложено на любими лица от медицинската поредица, които липсваха на зрителите. Това са Диана Димитрова, Радина Думанян, Емил Марков, Владо Пенев, към които продуцентите добавиха и харесвания от дамите Орлин Павлов. Но удариха на камък. „Лъжите в нас” се оказа твърде мрачен и сложен за проследяване като за сериал, който се излъчва в 20 часа вечерта, докато хората вечерят. Заплетената история изгуби много зрители още с първите епизоди. Хората масово се оплакваха, че губят нишката на случващото се на екрана, и се отказваха да гледат.

Дали новият сериал ще бъде по-успешен? Неговият сценарий е поверен на писателя Георги Тенев, който е потомък на големия поет Николай Лилиев, работил е с успешни театрални режисьори като Явор Гърдев, Галин Стоев, Маргарита Младенова, Иван Добчев, има награда „Аскеер”, автор е на предаването „Библиотеката” на БНТ, но досега не е писал сценарий за тв сериал. Изборът на сценарист и продуцент, които за първи път работят по сериал, показва, че Нова тв търси нещо ново и нестандартно, с което ще опита да удари конкуренцията си наесен. Дали ще успее? Ще стане ясно след няколко месеца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки