Най-сетне щастлива! Цветанка Ризова живее с прочут адвокат

0

Цветанка Ризова сияе с нов мъж до себе си. От близо година журналистката живее на семейни начала с прочутия адвокат Красимир Недев, който и говорител на Висшият адвокатски съвет. Също като нея юристът е разведен, въпреки че има две деца.

Дъщерята Евгения-Самуила завършва преди 10 години политология в Берлин. „Тя е невероятен човек и боец“, хвали я таткото. По-малкото дете – синът Явор, също като баща си е почитател на хуманитарните науки. Цветанка също от години е в отбора на разведените, след като се раздели в съда с бащата на единствения си син Георги – бизнесмена Анатоли Георгиев, с когото се радваха на дългогодишен щастлив брак.

За първи път влюбените се появиха заедно на премиера на книга на бившия министър на културата Петър Стоянович, която бе представена пред отбрана публика в двореца „Врана“ преди година. От тогава са забелязвани заедно на редица други културти мероприятия.

Преди да се пусне в света на правото, новият мъж до Ризова има близо 20 години стаж в публицистични предавания, бил е водещ, главен редактор и създател на радио „Омега“ в Сливен. Завършва обаче техникум по електротехника в родния си град заради баща си. „Историята е следната: тъкмо се беше появила една нова форма в образованието ни, т.нар. ЕСПУ- „единно средно политехническо училище”. Истината е, че повечето ми приятели щяха да си останат в школото, в което бяхме, като продължение на обучението след VІІІ клас. Споделям аз намерението си вкъщи да остана в ЕСПУ и започвам да наблюдавам скришом родителските реакции. Майка, която обикновено не спира да говори, замълча. А татко пък, мълчаливец по природа, изрече кармичното: „Аха, страх те е от изпитите”. И толкоз. „Кой бе, мен ли ме е страх?” Помня, че оставаха 5-6 дни до изпитите. Денонощно зубкане. Е, приеха ме“, обяснява Недев в едно от редките си интервюта.

Бил добър ученик, членувал в театралния кръжок, имал своя рокбанда, увличал се по литературата и е най-добър приятел с друг свой именит съгражданин Васил Василев-Зуека. От ученик пише в местния вестник „Сливенско дело“, завършва педагогика в Шумен. Прощъпулникът в репортерството прави в радио Шумен, но през 1992 г. става вестникар в основания току-що „Сливен днес“. „Но си ме влечеше ефира. На следващата година се появи радио „Канал Ком”. През 1996 г. създадохме вече наше, местно радио – „Омега”. Ако в „Канал Ком” трябваше да се правят определени компромиси, продиктувани от това, че беше част от някакво цяло, то в „Омега” реших да заложим на принципите да е местно, честно и силно“, обяснява нереализираният учител.

Като водещ, Недев громи всекидневно безобразията в града, слушателите се увеличават с всеки изминал ден и и той дори решава да си направи партия. Въпреки че с идването на демокрацията е седесар, бързо се разочарова от сините и решава да учреди политическо движение „Заедно за Сливен“ през 2003 г. Това е първата след промените и за цели 4 години е единствената местна партия в областта. На първото си явяване на изборите за кмет и общински съветници печели 3 мандата в 41 общински съвет. Красимир Недев става председател на постоянната общинска комисия за децата, младежта и спорта при първото кметуване на Йордан Лечков. Пробва се и няколко пъти като кандидат-кмет на Сливен, но винаги губи. Принос в провала имат приказките, че обръща повече внимание на колежките си в общинския съвет, отколкото на развитието на града.

На Недев му се носи слава на любовчия още от малък. Сам той признава, че мечтата му като ученик била всички съученички да са луди по него. Партията му отива в историята през 2017 г., когато е заличена от прокуратурата поради липса на активност.

Сливен обаче вече е тесен за бившия водещ, който къса с журналистиката и се захваща с правото. „В един момент си дадох сметка, че голяма част от обществените отношения, които като медия наблюдавахме и отразявахме, имат юридическа логика и обосновка. Разбрах, че ако искам да съм пълноценен като журналист, шеф на радио и общественик, имам нужда от знания в правото – като наука и логика“, обяснява изборът си да запише право на стари години гаджето на Цветанка Ризова. Затова се мести в София и става адвокат. Сега освен за клиентите си, че грижи и за връзките с обществеността на Висшия адвокатски съвет, при това напълно безплатно.

Оказа се, че адвоката пеел като славей не само естрада, но и балкански песни. Разкритието направи Васил Найденов, който неволно издаде приятеля на водещата на „Лице в лице“ и така за първи път обяви в национален ефир, че тя има нов приятел, с който се чувства свободна и щастлива. Певецът говори за Ризова в интервю за „120 минути“, където тя бе основен гост на Светльо Иванов. Изпълнителят разкри, че и журналистката, и нейният приятел пеят много добре. Наскоро компанията се събрала и дала воля на гласа си в дома на водещата, която се представила и като отлична кулинарка. Цвети много обича музиката и затова често ходи на участията на Васко Кеца по пиано барове, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки