Мизерни левчета подхвърлят на статистите в „Стани богат“ да зъзнат цял ден

0

20 лева на ден получават по-младите статисти в предаването „Стани богат“, а пенсионерите висят поне 8 часа на снимки за 15 лева надница, пише „Уикенд“. Обикновено статистите са едни и същи, защото няма много желаещи, заради ниския хонорар и студа в студиото.

„Искате ли да сте сред публиката на „Стани богат? Това е вашият шанс да сте на живо в студиото, да усетите атмосферата, да сте част от играта когато играчът се възползва от спасителната линия „Помощ от публиката“. Набираме студийна публика, която да присъства и активно да участва в записите на следващи епизоди. Ангажираност – 8 снимачни часа, осигурен обяд (обедна почивка 45 минути) и вода. Хонорарът се изплаща в края на снимачният ден. Изпратете ни съобщение, ако вие или ваши близки проявяват интерес, посочете име, фамилия, възраст, телефон за контакт и ние ще се свържем с вас“ – гласи обявата на една от кастинг агенциите.

Зрителите на шоуто не спират да коментират, че публиката стои с якета и се вижда, че зъзне от студ, защото заради снимачната техника и прожекторите се налага да е по-студено в студиото. Хората, които ходят като статисти, обикновено работят това и могат да бъдат видени в „Съдебен спор“, „Стани богат“, „Референдум“ и в някои от сериалите, където също играят статисти.

Има доста желаещи, които се отказват, след като разберат, че си ангажиран цял ден за 20 лева, но повечето безработни пенсионери и студенти са доволни от припечелените с лесен труд пари, защо вкъщи няма да получат и толкова.

Все пак преобладават критиките заради мизерните хонорари, защото част от парите отиват в кастинг агенцията, вместо за публиката. Проверка показа, че някои агенции наистина злоупотребяват с хората, карайки ги да се снимат повече от 12 часа за жълти стотинки. Поинтересувахме се от обява за статисти в американска продукция и бяхме избрани.

„В 6 часа сутринта трябва да сте на линия. Обикновено снимките приключват до 18-19 часа, но не гарантираме, защото могат и да се проточат до след полунощ. Хонорарът е твърд – 40 лв за поне 12 часа снимки“ – заявиха ни от кастинг агенцията. Със сигурност американците не дават 20 евро за статист, а поне 50 евро, но по-голямата част от хонорара се взима от фирмата, набираща служители, коментират запознати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки