Стипца! Слави изгубил бас от Маги Халваджиян, но не му платил вързаното

0

Маги Халваджиян, който в понеделник беше гост в журито на собственото си шоу „Като две капки вода”, спечелил бас срещу Слави Трифонов преди повече от 15 години. Двамата се обзаложили чий метод на управление е по-правилен – с респект и твърда ръка, на което държал Слави, или пак с респект, но с мотивация. Заложили по 100 долара. Впоследствие Халваджиян изтълкувал като победа отцепването на емблематични фигури от обкръжението на Слави Трифонов и желанието им да поемат по нов професионален път. Само че така и не видял 100-те долара, понеже тъкмо в този период се изпокарали, пише „Уикенд“.

Двамата започват да работят заедно през 2001 г. Халваджиян е режисьор на някои от най-емблематичните клипове на Слави, сред които са „Жива рана” в дует с Георги Милчев-Годжи, „Йовано, Йованке” и др. Покрай работата, възниква приятелство и съвсем естествено на един рожден ден на Халваджиян, бъдещият политик идва с Евгени Димитров-Маестрото от „Ку-ку бенд”. Купонът бил в столично заведение. Присъствали всички служители на Маги, както и негови приятели. Слави седнал до него и си говорели, когато в един момент някои от гостите започнали да говорят по микрофона „готини неща за рожденика”.

„Слави слушаше, слушаше и после ме погледна и каза: „Абе, тия подмазват ли ти се всичките? Защо говорят такива работи?!”, разказа Маги Халваджиян за случката във влога „При Тото” на лидера на група „СкандаУ”. Маги се учудил. Защо да му се подмазват? Той е приятел с всичките си служители. Слави не се съгласил: „Не, при първия проблем, който имаш във фирмата, ще те напуснат всичките. Всичките, които ти се мазнат там и сега говорят тия работи, защото имат някаква далавера. Затова те се държат така.”

Халваджиян се разгневил, защото винаги е смятал, че хората работят с него, защото им е приятно. Неговият подход е да намери начин да мотивира, дори да манипулира, когато „някой се е запънал като магаре на мост, против дори на собствения си интерес”. Продуцентът на някои от най-успешните предавания в родния ефир смята, че добрият лидер трябва да убеждава с думи. Ако човекът проумее защо нещо е добро за него, ако си достатъчно убедителен, после в работата си, вярва Маги, ще даде 120% от себе си. Причината е, че разбира защо го прави. А когато просто му наредиш, той не разбира какво прави и няма да даде сърцето си в тази работа.

Маги Халваджиян винаги е следвал тази философия. Във въпросната вечер преди повече от 15 години, на купона за рождения си ден, опитал да обясни вижданията си на Слави. „Има два начина на работа. Ти си избрал тоя. Аз ти казвам, че ако няма твърда ръка, при най-малкия проблем хората ще те напуснат”, отвърнал Слави.

Маги не се съгласил: „Хайде на бас, че твоите ще те напуснат първи, защото ти управляваш по този начин. Хванахме се на 100 долара на бас тогава… Малко след това неговите един по един започнаха да си тръгват. Ама той никога не ми ги даде тези 100 долара, защото ние после се изпокарахме и така и не ги видях. Сега сме стоплили вече отношенията. Той е прав, че има два начина да управляваш една компания и единият е с респект и страх, а другият – пак с респект, но и с мотивация. Аз мисля, че моят начин е по-добрият и по-правилният”, споделял е Маги Халваджиян.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки