Безмилостен! Зуека каза защо всъщност е напуснал България!

0

„Спирането на “Господари на ефира” отключи в мен желанието да напусна България. Аз на практика видях колко сме затънали у нас. А колко хора преди нас са го изпитали на гърба си това – вземайки им фирмите, съсипвайки им живота и бизнеса.”

Така Васил Василев – Зуека обосновава решението да се изнесе от България в подкаста “Без граници” с Георги Донков.

“…Причината е, че явно сме нагазили лука и сме се набъркали в интересите на този или онзи. Аз до последно не вярвах, че “Господари на ефира” ще бъде спряно. Ние правихме новогодишното предаване, и когато го заснехме, аз смятах, че най-много да ни забавят за зимния сезон и че февруари месец ще стартираме. Нищо подобно. Беше много тъжно… Това е голямо дъно. Държавата ни е голямо дъно. В момента е страшна каша”, споделя Зуека в интервюто.

От няколко месеца Васил, който загърби успешната си кариера в България, се изнесе заедно със семеството си в Испания. Там той се прехранва с продажбата на своите картини, като цената на всяка не пада под 800-900 лева. Новоизлюпеният художник твърди, че животът там е много по-уреден и спокоен.

Независимо от всичко обаче, той не изоставил и сцената. Заедно с колегата му Влади Априлов, обикалят света със спектакъла “Ние, българите”, писан специално за сънародниците ни в чужбина.

“Българите, които живеят извън страната, са много радушна публика. Те са много различни от публиката у нас. Тяхната нагласа е различна. Нагласата да видят, почувстват и осмислят това, за което им говориш. Посрещат ни много по-топло, много по-бурно. Като хора, изживели катарзис”, категоричен е  Зуека.

Той споделя още, че не гледа българска телевизия и форматите, на които преди това е бил водещ, защото не изпитва потребност от това.

Видеото можете да видите ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки