Добрата новина! Ето какво направи Сашка Васева!

0

Фолклегендата Сашка Васева е пропяла отново след мозъчната операция, която преживя преди няколко месеца, разкрива съпругът ѝ Христо Бакърджиев.

Преди да я изпишат от немската университетска болница LMU-Klinikum в Мюнхен, тя е поздравила своите доктори с акапелно изпълнение на Шубертовата класика „Аве Мария“. Специално е благодарила и на проф. д-р Йорг-Кристиан Тонн, ръководител на клиниката по неврохирургия, който повече от 12 часа я оперира, за да отстрани тумор с големината на яйце в главата ѝ.

„Вчера бях при нея и като отивах, отдолу се чуваше как пее и ѝ бяха отворили вратата да я чуват другите по-добре.“Аве Мария“ им пееше и сестрата беше със сълзи на очи, каза, че като пеела по-тъжни песни, всички плачели“, разказва Бакърджиев.

Изпълнителката на златните хитове „Левовете в марки“ и „Не мога да те забравя, Георги“ вече се чувства значително по-добре и след изписването от болницата е настанена в рехабилитационен център.

„Зависи от това как се възстановява и раздвижва…Надявам се да остане максимум 1-2 месеца. Лекарите се въздържат от предварителни прогнози. С две думи казват – това е мозък, най-сложното и всеки реагира различно“, добавя мъжът на примата.

Подобряването на състоянието на Дупнишката Мадона си личи и по апетита ѝ. Докато беше в болницата, почти месец тя приемаше само течна храна, но от скоро време си хапва всичко. Най-много обича прясно изцедени сокове от малини, къпини, ягоди и боровинки. „Но така или иначе, като ходя ѝ нося. Много си обича и българската вода, но им дават храна в изобилие по 5 пъти на ден – не може да смогне“, разказва още Христо Бакърджиев пред „Телеграф“.

В рехабилитационния център има и монахини, които често я посещават. „Казва, че много обича да си общува с тях, много са начетени – знаят латински и италиански, както и Сашка, и говорят на невероятни теми“, допълва от Германия бизнесменът. Още преди празниците при него са отишли децата им Никола и Елена и заедно ще посрещнат при майка си новата 2022г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки