Заради мъж! Победителката в „Гласът на България“ иска на село!

0

Победителката в „Гласът на България” е избрала живот на село пред София и родната си Варна. Адресът на 21-годишната Петя Панева вече от цяла година е в пловдивското село Болярци. Тя заминава там заедно с любимия си мъж – Митко, и заживява с неговото семейство. Момичето сменя софийската Музикална академия с Пловдивския университет и твърди, че е много щастливо, пише „Уикенд“.

„Животът в Болярци е страхотен, защото няма нищо по-хубаво от селото!” Това обяснява Петя Панева в интервю за Би Ти Ви, когато е запитана какво я е накарало да избере селото пред големия град. Самата Петя е родена във Варна, където завършва музикално училище със специалност ударни инструменти, а после се мести в София, за са учи в Музикалната академия. Народното пеене е нейната страст и това я превръща в любимка на публиката на „Гласът на България”. Още от влизането си в шоуто тази година Петя изпъква като фаворит за първото място. Както „Уикенд” прогнозира преди няколко седмици, тя събра най-много зрителски гласове на финала миналата неделя и взе голямата награда от 50 хиляди лева и запис на песен.

Момичето твърди, че никога няма да отстъпи от убеждението си, че трябва да пее само българска народна музика. „Много хора ме питаха защо не изпях нещо друго в „Гласът”. Всички пеят чужда музика, която е обща, а тази, която си е наша, никой не я изпълнява”, коментира Петя. Тя смята, че ако е дошла на този свят с някаква мисия, то това е да върне българите към корените им и да ги накара отново да слушат родния фолклор.

Дали подобна мисия е възможна и дали точно Петя Панева ще я изпълни, тепърва ще стане ясно. Но със сигурност стратегията да следва твърдо фолклорната линия се оказва печеливша за гласовитото момиче. Голям коз с ръцете му е и духът на патриархалните традиции, който носи. Младата певица твърди, че се чувства прекрасно, живеейки под един покрив със своя свекър и своята свекърва. За разлика от повечето млади жени, които държат да имат собствени домакинства, Петя няма нищо против да дели дом с родителите на своя любим. От снимки, които е публикувала в социалните мрежи, става ясно, че снахата и свекървата често си организират общи пътувания, което също в последните години е трудно да се види при други 21-годишни момичета. В селото, в което живее, певицата харесва чистата храна. Тя твърди, че в градината на семейството растат страхотни домати, което не е изненадващо, тъй като Болярци се намира в един от най-плодородните земеделски райони на страната ни.

Заради Митко младата Петя е обърнала гръб не само на Варна и София, но и на образованието си в най-престижното ни висше учебно заведение – Музикалната академия в столицата. Две години след като започва да се обучава там в специалност „Народно пеене”, изпълнителката напуска, за да се премести в Пловдивския университет, който е по-близо до Болярци. Тя отново изучава народно пеене, като с дипломата си някой ден може да стане преподавател.

На крехката си възраст момичето вече е излизало на една сцена със свои любими изпълнителки като Янка Рупкина и Калинка Вълчева, от които получава ценни съвети за развитието на кариерата си. „Ако ми предложат договор с много добри условия, но искат от мен да пея нещо извън народната музика, най-вероятно ще откажа”, категорична е Петя. Нейната треньорка в „Гласът на България” – Галена, е убедена, че трудно ще се намери аргумент, който да убеди Панева да се откаже от това свое решение.

Засега Петя не е решила за какво ще похарчи парите от наградата в шоуто. Най-вероятно щяло да е за нещо, което да се ползва и от самата нея, и от любимия й Митко. Дали двамата скоро ще вдигат сватба? Според младите, и това предстои, но не е ясно кога.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки