Отбиване на номера! „Гласът на България” записан за няколко дни!

0

Шоуто „Гласът на България” се е превърнало в обикновено отбиване на номера и евтино запълване на програмно време в Би Ти Ви. За 10 години, откакто съществува в родния ефир, предаването е орязано драстично до записи, направени в рамките на 3-4 дни, и само два концерта на живо, в които зрителите могат да гласуват за своите любимци. През първия сезон тези концерти са били цели 9, установи справка на „Уикенд”.

Предаването за певци удари дъното, след като стана ясно, че концертите на живо са се стопили до символичните два. Кратък преглед на историята на „Гласът” у нас показва колко трагично се е развило шоуто за 10-те години, откакто се снима в България. На старта си през 2011 г. кастингите на тъмно се излъчват цели 3 пъти седмично, а концертите на живо – два пъти. Те са били цели 9 на брой, което означава много по-голям брой изпълнители, за които публиката може да гласува. В момента концерт на живо виждат само 12 души – по трима от отборите на четиримата треньори.

Първият сезон е с продуцент Слави Трифонов. Дългия прави също втория и третия сезон на шоуто, където отново концертите на живо са негова основна част. Този път те са 8 на брой, излъчват ги по два пъти седмично, а кастингите на тъмно продължават да вървят по три пъти.

Всичко това се променя, когато Би Ти Ви решава сама да продуцира „Гласът”. Броят на живите предавания рязко е орязан за сметка на записите, които излизат далеч по-евтино. Концертите стават само три, а после падат до два, както през актуалния осми сезон. Кастингите на тъмно се снимат в един-единствен ден – това личи от факта, че треньорите са в едно и също облекло през цялото време. И тъй като тези кастигни съставляват половината предаване – 7 епизода от общо 14, звездите излизат в ефир с едни и същи дрехи близо два месеца. Предаването вече се излъчва само веднъж седмично, а двата концерта на живо, в които зрителите могат да гласуват за своите любимци, са абсолютният минимум като бройка. Това редовно поражда слухове, че финалите са нагласени, а треньорите предварително са инструктирани кого да допуснат напред. Фактът, че шоуто се излъчва веднъж седмично, означава, че разходите по производството му са сведени до минимум.

В медийните среди, че дори служителите на Би Ти Ви помежду си шушукат, че „Гласът” в последните години е чисто отбиване на номера. За сметка на това обаче наградният фонд за победителя се е увеличил, откакто телевизията поемат нещата в свои ръце. За Слави като продуцент е известно, че не обича да дава пари за награда в състезание. В първия сезон той подарява професионален запис на песен, във втория – обучение в Музикалния колеж в Бъркли и чак в третия се съгласява на парична награда – 20 хиляди лева. Докато Би Ти Ви подарява 50 бона и запис на сингъл.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки