Падна тайна! Ето кой е бащата на Мариян от „Фермата”

0

Още с влизането си във „Фермата” телохранителят Мариян грабна зрителския интерес като спомена във визитката, че баща му е „един от лошите герои в мутренското минало на България”. До последно обаче младокът не разкри кой всъщност е митичния му татко, а реши да остави зрителите да правят догадки, докато мъдри не много успешни стратегии за риалити формата.

Източник на „Уикенд” издаде, че митичният баща на охранителя Мариян е Владо Щерянов, по известен в мутренските среди като Бесника. Той е и един от персонажите във втората книга на Георги Стоев „СИК” от поредицата „Свидетели на времето”, посветена на мафията и организираната престъпност в България. От баща си Мариян взема не само фамилията, но и прякора, който модифицира по свой начин. Така още докато е юноша и запален байкър здравенякът решава да се назове „Бесния”. С това прозвище се подвизава и в българския ъндърграунд, докато изпълнява дребни поръчки.

„Платиха ми да ударя майка и дъщеря”, казва Щерянов във визитката си. Смекченото „ударя” използва по съвет на продуцентите на продукцията, които смятат, че с тези думи ще олекотят деянието му. „Ще го изкарат все едно съм им плеснал по един шамар”, казва с намигване Мариян на свой приятел преди да да престъпи прага на „Фермата”. Той му разкрива още, че кастингът е бил „проформа”. „Иван и Адрей ме караха да влезна още преди години. Все ме питаха дали няма най-накрая да се навия”, разказвал силовакът. След като склонил, продуцентите останали доволни, имайки предвид интереса на зрителите към пословичния български ретро ъндърграунд. „Мариян наистина влиза с мисията да си признае всичко, защото му тежи. Това не е поза!”, издава източникът ни. „Извършвал е изнасилвания на възрастни жени, побоища, заплахи. Иска сега да се разграничи от това”, обяснява той.

В квартала участникът разказвал още, че е бил сред охранителите на Ахмед Доган. „Много ме харесваше, дори ми подари кола!”, хвалел се Мариян. Дали това е истина обаче, не е ясно, защото младокът се слави с развинтеното си въображение. Така например във визитката му за „Фермата” е представен като бизнесмен, въпреки че от години се издържа, работейки като лична охрана и шофьор. Работа, която далеч не се нрави на младока и той няма търпение да напусне. Това е още един от мотивите на охранителя да влезе в риалити формата.

„Третият му, но не последен стимул е да оплюе баща си, който е съсипал два живота – неговия и на майка му”, издава негов приятел. „Мариян казваше, че знае за доста убийства, в които баща му има пръст, но все още не може да ги докаже, въпреки всичко възнамерява да разкаже каквото му е известно”, твърди мъжът. Силната омраза на сина към баща му пък е напълно разбираема, предвид факта, че Мариян не е имал никак розово детство. Той не е бил желан от таткото много преди да се роди. Щерянов-старши започнал да посяга на майка му още докато е бременна в 8-мия месец. Удрял я, ритал я, настъпвал я по корема, но въпреки това бебето оцеляло и се появило на бял свят живо и здраво. В родилния дом опитвал да я души. Лекари и сестри гледали, без да се намесят.

Накрая гангстерът ядосан и безпомощен решил да запише новороденото момченце с женското име „Мериян” – за наказание на родилката, която искала да назове първородната си рожба Александър. Така в акта за раждане се появили имената „Мериян Владов Щерянов”. „Ще го кръстя така, за да те намрази”, препредава думите на татко си Мариян в личен разговор със своя приятел.

На по-късен етап, изпаднал в амок, бабитът решава, че иска да заколи Мариян, който все още е бебе на няколко месеца. Тогава на помощ се притичва майката на кримигероя, която в яростта си той намушква по невнимание. Следва дълъг и продължителен интервал, в който Мариян расте без баща. Опитвайки се да заличи гаврата с първородния й син, майката на охранителя винаги го наричала Мариян. „Представяше ме като Мариян пред приятелите си и децата на площадката. Представи си какво е като тръгнеш след това с тези същите деца на училище и те научат, че се казваш Мариян”, оплаквал се охранителя.

Така започнали едни от най-тежките години за Мариян. Години на гаври, подигравки и обиди. Наричан е от съучениците си „Лейди Мериан” и „Мери Попинз”. „В 8-ми клас една учителка ме изгони и изпрати при директорката, понеже съм вдигал ръка на момичешко име по време на сутрешната й проверка”, разказва наемникът. Сагата продължила до 12-ти клас, когато вече пълнолетен Мариян имал законовото право да смени името си.

Баща му се появил едва на бала му с подарък – кеш пари и авомобил, които младежа не приел, зашото не искал нищо да го свързва с ретро гангстрера. Омразата към баща му, обаче не попречила на това да се запознае с доведената си сестра – Гергана. Едва 16-годишна, тя забременяла от един от шофьорите на баща им. „По думи на фермера, Бесника побийвал и нея, но въпреки това отношенията им били добри. Девойката имала нужда от парите му, защото била свикнала да е презадоволена от малка”, казва приятел на риалити героя.

Майката на охранителя също поддържала връзка с баща му. Простила му отдавна, защото не искала да живее в омраза. Единственият, който не се примирявал с тежкия нрав на гангстра, бил Мариян. „Дълги години момчето живееше с единствената мисия да го убие, но сега иска просто да го изложи и да покаже какво им е причинил и що за човек е пред цяла България”, твърди информаторът ни.

Ето какво пише за Бесника в отделни пасажи от втората книга на СИК на „писателя на мутрите”: „Под него стояха Данкина и Бесника от Луковит. Двамата си приличаха по едно единствено нещо – бяха гладни и безмилостни. Иначе се различаваха като земята и водата. Данкина се беше оженил още на 18 години, отглеждаше голям син и не се интересуваше изобщо какво престъпление трябва да направи, за да спечели малко пари. Притежаваше изключителна физическа мощ и никакви човешки чувства. Не признаваше авторитети. Бесника беше най-големият кариерист между тях. Той искаше да влезе в организацията по някакъв начин и да направи кариера. Стремеше се безогледно към по-висок пост. Стреляше също добре и хич не му пукаше, дали срещу него стои полицай или какъвто и да е друг противник”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки