Ад! Жега и комари морят участниците в „Игри на волята“!

0

В инфарктни условия се снима новият, трети сезон на шоуто „Игри на волята” на Нова телевизия. Участниците са подложени на нечовешко натоварване по 3 часа на слънце в най-горещото лято в страната ни поне от 10 години насам. Цели пет медицински екипа са мобилизирани, за да е сигурно, че няма да има инциденти на терена. И въпреки това почти всеки ден има по някой с оплаквания.

На слънце температурите следобед могат да минат 50 градуса, но въпреки това снимките на „Игри на волята” не спират, а на всичкото отгоре се твърди, че тази година в шоуто са измислили възможно най-сложните и натоварващи състезания, които могат да бъдат правени в подобно предаване. Риалити героите са подложени на огромно физическо натоварване, което ги изтощава до крайност. Състезанията са били усложнили допълнително с конструирането на специални съоръжения, с които състезателите трябва да се справят на терена. Причината за това престараване е завръщането на „Сървайвър” в ефира на Би Ти Ви.

Форматът има много сходства с „Игри на волята”, като обаче се радва на по-голяма популярност в световен план. Във времето, когато са подготвяли шоуто, от телевизията вероятно не са били наясно, че конкурентите им се готвят за ефир чак напролет, и са смятали, че двете предавания ще се изправят едно срещу друго в директен двубой за зрители наесен. За да докажат, че са по-добри, от Нова тв са се постарали да поставят участниците в своето риалити в такива условия, че животът в на сървайвърите в джунглата да им се стори като песен. Те едва ли са очаквали, че ще включат в действие тези „инструменти на инквизицията” точно в разгара на най-горещото лято от години, в което температура от 35 градуса на сянка се смята за съществено разхлаждане. Жегата по време на работа била по-страшна и от най-трудното състезание. Даже водещите Димо Алексиев и Ралица Паскалева една издържали на терен по време на снимките.

И тъй като екипът на шоуто много добре помни случая с инфаркта на радневския кмет Нончо Воденичаров, получен преди години след битка за оцеляване при конкурентите от „Сървайвър”, е решил да се презастрахова. За да е сигурно, че няма да се повтори подобна ужасяваща ситуация, „Игри на волята” работи с цели 5 медицински екипа. Лошото е, че почти всеки ден се налага да ги викат за помощ на терен, признават от Нова телевизия. Досега, за щастие, инфаркти на снимачната площадка не е имало, но постоянно се случвало участници да се оплакват от крампи, схващания и прилошаване в жегата, а лекарите трябвало да реагират светкавично.

В „Игри на волята” смятат да ударят „Сървайвър” в земята, като използват собственото му оръжие. Това е Николай Мартинов – победител от сезон 3 на шоуто за оцеляване, който се оказа толкова добре подготвен за риалитито, че си спечели прозвището Ники Сървайвъра. Той за трети пореден път е консултант в риалитито на Нова. Работата му е свързана с изграждането на съоръженията и сигурността на участниците по време на битките. Според неговите думи, форматът на Нова е обрал каймака от специалистите по подобни риалитита и това ще се отрази върху качеството на шоуто. Тази година то щяло да е безпощадно към всички, успели да минат кастингите и да влязат в състезанието.

Риалитито за пореден път се снима в Царево. В същото време конкурентите от „Сървайвър” се душат във Филипините, където в момента температурите и влажността на въздуха са подобни на тези на родното Южно Черноморие, само че с добавка към тях има и комари, които могат да разнасят малария, пише „Уикенд”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки