Ужасия! Маларийни комари дебнат новите сървайвъри!

0

Не Ковид-19, а маларията е най-голямата заплаха, надвиснала над новите сървайвъри, пише „Уикенд”. Екипът на риалитито на Би Ти Ви вече тръгна към Филипините, където ще се снима предстоящият шести сезон. Битките за оцеляване ще протекат в пика на дъждовния период в страната, когато комарите, разнасящи опасната зараза, са най-много и най-опасни.

Българското външно министерство е публикувало специално предупреждение на официалния си сайт, в което изрично се подчертава опасността от комарите, чрез които се разпространява малария. Напастта става почти неудържима през дъждовния сезон, който започва през май и продължава до октомври. Тогава гадините са навсякъде и никой не е защитен от тях. А пикът на дъждовете е през юли и август, когато българите ще влязат в битка за оцеляване във Филипините. Не гладът и липсата на елементарни битови условия за живот ще бъдат най-страшни за тях, а комарите, които могат да им предадат опасната болест.

В не по-малка опасност е екипът на шоуто начело с продуцента Евтим Милошев и водещия Владо Карамазов. Актьорът до последно се чудеше дали да приеме офертата да стане лице на шоуто за пети пореден път. Досега той е водил всички сезони на риалитито без първия, когато за мястото бе избран Камен Воденичаров. Според слуховете, Владо до последно се е пазарил за по-висок хонорар, тъй като акциите му рязко се вдигнаха в последните 7 години, откакто участва в последния излъчен до момента сезон. Към момента звездата спокойно може да живее само от рекламите, в които участва, и хонорарите си от фотография, която напоследък е неговото основно занимание. Така че му трябваше сериозна финансова причина, за да се подложи на още едно „оцеляване”. Явно актьорът и телевизията са успели да постигнат споразумение, защото миналия уикенд Карамазов показа своя снимка от летището, както и официален портрет с наниз около врата, какъвто е носил през всичките сезони на шоуто. И сподели, че е в трепетно очакване на предстоящата авантюра. „Приключението започна… Да се завърнеш към нещо от преди десет години е като завръщане в миналото. Хем ти е познато, хем те притеснява. Сега има една съществена разлика – ще снимам в свободното време. И още една – с бяла коса съм. Дано да сме здрави”, пожела Карамазов на себе си и на екипа в пост в социалните мрежи, вероятно визирайки сериозната опасност от малария.

Болестта е една от водещите причини за смърт в света, особено в по-слабо развитите страни. Големият проблем е, че за разлика от Ковид-19, за нея все още не са открити ефективни ваксини. Има хапчета, които се пият за профилактика, но не действат във всички случаи, така че опасността от заразяване е много сериозна. Най-сигурната защита е да се опазиш от комарите, което е почти невъзможно. Все пак екипът на „Сървайвър” 6 се е въоръжил със специални препарати за отблъскване на насекоми, надявайки се, че по този начин ще предотврати заразата. До момента този метод е вършил работа – в българската история на шоуто все още няма заразен с малария. Всички се надяват, че в сезон 6 няма да регистрират първия подобен случай.

Другата сериозна опасност за участниците и екипа на „Сървайвър” 6 са хепатитът и дифтеритът. На техния фон Ковид-19 предизвиква далеч по-слаби тревоги, особено като се има предвид, че голяма част от заминаващите за Филипините вече са го преболедували. Карамазов например се зарази в край на миналата година и още тогава каза, че ще си сложи ваксина срещу болестта в първия миг, в който разбере, че вече няма антитела. Евтим Милошев и семейството му бяха с коронавирус тази пролет. Проблемът им е единствено в задължителната карантина, която се изисква от властите във Филипините. Тя продължава 14 дни, като първите 10 задължително трябва да бъдат прекарани в акредитиран от правителството карантинен хотел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки