Изненада! Ева Кикерезова се мести в…?

0

Ева Кикерезова, която представя прогнозата за времето в БНТ, се появи тази седмица в „На кафе” по Нова тв и първо изрази радостта си, че гостува на водещата на Гала, на която симпатизирала още от ученическите си години. Даже се случвало да закъснее за час, за да догледа поредното й интервю. В „На кафе” Ева говореше предимно за социалните си проекти, за които учудващо как, предвид,  че е майка на три деца, отделя доста енергия и време, пише „Уикенд”.

И все пак появата на блондинката от БНТ в ефира на Нова тв неминуемо повдигна догадки дали пък не се готви за поредната промяна в кариерата си. Още повече, че в последно време доста усилено се обсъжда, че синоптичките на Нова тв Никол Станкулова и Гери Малкоданска, които са и сред панелистите в „На кафе”, са бременни, заради което от телевизията търсят попълнение в екипа, ангажиран с прогнозата за времето.

Засега не е ясно дали Ева Кикерезова би се решила да се прехвърли в Нова тв, дори и да има такова предложение. Журналистката, която стартира кариерата си като спортен журналист, не веднъж е изтъквала колко добре се чувства в БНТ, където работи вече от доста време. Преди дни Ева припомни във фейсбук своя снимка с първия брой на вестник „Меридиан мач” с нейна статия. „Това е брой на вестника от 13 юли 2003 г., в който излезе първата ми статия. 13 дни след завършването на 13-та гимназия, на 13-та страница…”, написала е Ева преди време, а към днешна дата допълни, че на 13 юли отбелязва 18 години творчество в медиите. И благодари на тогавашния редактор на отдела във вестника, който повярвал в нея и й подал ръка.

Ева е завършила Датския колеж в София, специалност „Мениджмънт и маркетинг”, а след това е учила „Стопанско управление” в Пловдивския икономически университет. Има магистратура по „Бизнес администрация” в „Международното висше бизнес училище”. Все пак стремежът й винаги е бил да работи в медии. Ева започва като спортен журналист във вестник, но скоро се прехвърля в телевизията. Позната е като водеща на предаванията „Срещи с Ева” по „Веселина”, „Звезден прах” по телевизия ББТ, „Размяна на съпруги” по „Про.бг”. Водила е и рубриката „Здравето отблизо” по БНТ. Наред с журналистическата си кариера, Ева се изявява като модел и водещ на светски събития. Днес блондинката, която твори и за рубрики в сутрешния блок на БНТ, е момиче на времето. Когато Георги Любенов й се обадил, за да й сподели, че има покана да се присъедини към екипа на водещите на прогнозата за времето, тя много се зарадвала. „Само красиви и успели дами показват времето в телевизията”, възкликнала тя. Не мислила дълго, веднага се съгласила. Тогава тя имала нужда от промяна, но не предполагала, че толкова ще й хареса новото поприще. Тя представя прогнозата за времето с любов и дава всичко от себе си, но не се е отказала от журналистиката. Продължава да прави материали за сутрешния блок на БНТ.

Ева харесва екипа, с който работи, а и тази работа й позволява да отделя повече време за децата и семейството си. А това й е приоритет. Журналистката неведнъж е изтъквала колко е важно семейството за нея. Тя има син Николай на 11 години от първия си брак с Пламен, който е адвокат, и две дъщери – Елена, която е на 4, и двегодишната Екатерина, които са от втория й мъж Явор, който също е адвокат. „Ученето, тренировките им, развиването на талантите им и това да ги приуча да не се хранят с боклуци, а с домашна храна, за мен са приоритет като тяхна майка”, казвала е Ева.

Журналистката е признавала, че не й е никак лесно да съвместява работата и социалните си проекти с това да е майка и домакиня, но тъкмо така се чувства щастлива. Вкъщи тя се грижи за домакинството. Чистенето и подреждането е ежедневие. Готви всяка вечер, при това се старае да има и десерт. За децата пък  често помагат бабите и дядовците.

За развода си Ева винаги е казвала, че с първия й мъж Пламен запазили добри отношение и нито веднъж – по време на раздялата и след това не са си разменили дори една лоша дума, а и никога не са имали спорове, свързани със сина им. Интересното е, че бившият й и настоящият й съпруг са в доста добри отношения и дори работят в една кантора. Самата Ева пък станала медиатор – човек, който разрешава семейни конфликти извънсъдебно, малко преди да получи поканата да представя прогнозата за времето по БНТ. И все пак Ева вече е имала възможност да добие опит в работата си като медиатор. Имала няколко случая, които разрешила успешно.

Журналистката обожава работата си. Толкова, че още в началото на кариерата си за миг не се поколебала да загърби детската си мечта, която била да е стюардеса. Ева имала такъв шанс, при това два пъти. За първи път получила тази възможност, когато придружавала брат си, който искал да стане стюард, на интервю за работа в „България Еър”. Ева чакала с него, но поканили и нея да се яви на интервю. Взели я веднага. Само че Ева вече имала работа в телевизията и не приела предложението. След година пак й се обадили и тя пак отказала.

„В този живот съм видяла само хубаво”, сподели Ева в предаването „На кафе”. Когато е почуквала на някоя врата, винаги се отваряла за нея. Късмет или съдбата, не знае. „Трябва и аз да дам нещо на тази Вселена, нали?”, възкликна Ева по повод социалните си проекти. В момента тя е заета с работата си по проект в подкрепа на проблемни деца. Целта е да им покаже добър пример и възможности, така че да насочат енергията си в правилна посока. Ева събеседва с тях, води ги на театър, концерти, балет или дори в кухнята на ресторант, за да се запознаят с работата там. Тази инициатива е в сътрудничество с кмета и зам.-кмета на район „Илинден”. „Ако искаме промяна, ние трябва са сме част от тази промяна и да даваме пример. На това уча и децата ми”, споделя Евелина Кикерезова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки