Шоу! 20 отчаяни моми ще си скубят косите в битка за един мъж!

0

Би Ти Ви пуска шоу за отчаяни моми. Това е „Ергенът” – риалити, в което 20 жени се борят един мъж, който в края на сезона може да им предложи брак. Телевизията тепърва ще прави кастинг за участници в предаването, което все още няма фиксиран сезон за излъчване. Но от сега се очаква да има сериозни проблеми с организациите, които се борят за равенство между половете, пише „Уикенд”.

„Ергенът” е формат, създаден в САЩ преди 19 години, и досега зад Океана са излъчени цели 25 сезона от него. Заради проблемите с равенството между половете обаче най-вероятно в България форматът няма да бъде приет еднозначно, въпреки че телевизията го хвали като „най-вълнуващото романтично риалити”.

В оригиналната версия един-единствен мъж се затваря в имение с цяла сюрия жени, които се чудят как да привлекат вниманието му и да го накарат да ги хареса. Във всеки епизод той елиминира някоя от тях, докато накрая остане само една, на която може, ако поиска, да предложи брак. Самата идея е откровено сексистка, защото поставя жената в подчинена позиция спрямо мъжа. Това едва ли ще се хареса на феминистките, които неведнъж са сезирали Комисията за защита от дискриминация за далеч по-безобидни случаи като например реклами на прах за пране, в които пере само жената. В Би Ти Ви обаче явно не са се сетили, че организациите за правата на жените може да ги захапят като кучета. Там се канят да похарчат купища пари за „Ергенът”, очаквайки инвестицията да се изплати многократно чрез реклами, когато шоуто тръгне. 

Тепърва предстоят кастинги и избор на локациите, на които ще се снима. В САЩ две трети от епизодите се правят в тузарско имение, а за последната част се пътува за различни романтични дестинации като Нова Зеландия, Виетнам, Тайланд, Рим, Париж и др. Задължително условие е мястото, където се развива действието, да изглежда скъпо и луксозно. У нас, ако се следва същата схема, най-вероятно за първата част на шоуто ще бъде избран някой от родните курортни комплекси, за който се очаква да сключи бартер с телевизията – предоставяне на терен срещу реклама.

Освен за избора на ергена и на момите, които ще се борят за него, телевизията ще трябва да помисли и за водещ. В САЩ всички сезони до момента са водени от един и същи човек – Крис Харисън. От Би Ти Ви най-вероятно ще изберат някое от любимите си лица, с които работят от години. Едно от тях е младият Иво Аръков, който сам по себе си би представлявал идеалният ерген за „Ергенът”. Само че е известно, че към момента той има сериозна приятелка, а тя едва ли ще е доволна да го види в компанията на 20 жени, които му се натискат. Аръков бе спряган за водещ на „Сървайвър” на мястото на Владо Карамазов, но се размина с тази позиция. „Ергенът” обаче ще му пасне като ръкавица.

Другите любимци на Би Ти Ви, които биха могли да се впишат във формата, са Бойко Кръстанов, Орлин Павлов или „половинката” на Сашо Кадиев в „България търси талант” – Даниел Петканов. И за тази позиция обаче, както за всичко останало в риалитито, тепърва ще се прави кастинг.

Специално за отчаяните моми, които смятат да си търсят мъж в „Ергенът”, „Уикенд” направи проверка колко от връзките, създадени в шоуто в САЩ, са били успешни. За 25 сезона има два брака между „ергена” и жената, която побеждава в риалитито, един брак с жена, която той е отстранил преди финала, и една все още неразпаднала се връзка, която обаче е съвсем прясна – от тазгодишния сезон. Всички останали 21 случая са завършили с раздяла на двойките, а в единия случая „ергенът” се е оказал гей.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки