Победа! 100 бона измъкна Мария под носа на Мартин в Мастършеф

0

Сто хиляди лева и титлата „Мастършеф“ си извоюва талантливата Мария Жекова, която измъкна победата под носа на Мартин, който остана втори. Трето място зае актьорът Стилиян.

На оспорвания финал тя готви като фурия, вдъхновена от българската природа. „Аз съм горда българка, с менюто си ще мина през Черно море, през реките и низините, и ще ви кача в планината“, каза Мария, преди да се хвърли в кулинарната битка.

Журито остана възхитено от предястието й от рибни деликатеси, което изглеждаше като бижу, и с пшенична сфера с есетра, раци и свински бут, палачинка от коприва и шафранов сос.

Десертът й, вдъхновен от дивите череши в любимите й Родопи, докара до възторг шеф Петър Михалчев. „Твоят десерт говори, той има душа! Това е твоята душа, вкарана в три малки диви черешки“, възкликна пред кулинарния шедьовър той.

„Вложих в това готвене цялата си енергия, желание, мисъл и любов. Да бъда Мастършеф е огромно щастие“, каза през сълзи Мария, след като получи статуетката от шеф Андре Токев под дъжд от златни конфети.  „Пътувала съм много по света, виждала съм красиви и богати места, но винаги, когато съм се връщала у нас, съм разбирала, че не сме по-назад, не сме по-бедни културно и природно. Ние обаче не вярваме нито в качествата си като българи, нито в качествата на страната ни. Моята надежда е, че ще започнем да я пазим, обичаме и познаваме по-добре“, сподели още новият победител в кулинарното шоу.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки