Къци Вапцаров дал пари на Геро да се ожени! (Актьорът разказва за любовта си с Цвета)

0

Геро, който води с Васил Василев Зуека шоуто „Маскираният певец“ по Нова ТВ, и Цвета, която е кинезитерапевт, но работи като спортен журналист, си казали „Да“ две години след началото на любовта им в Ритуалната зала в „Красно село“, а венчавката била в църква та „Св. Седмочисленици“.

Купонът бил в ресторант в кв. „Драгалевци“. Кумували им Люба и Йонко Атанасови, а cpeд гостите, към 100 близки роднини и приятели, били китаристът Иван Лечев, певецът Стенли, режисьорът Пламен Панев и много други. Присъствала и актрисата Жени Александрова, която запознала младоженците.

Как? Геро репетирал „Ах, този джаз“ в Народния театър, когато скъсал ахилес. Цвета пък присъствала покрай приятелката си Жени. И понеже е кинезитерапевт, а дипломната й работа била за ахилес, Геро веднага й се доверил. Скоро след запознанството си двамата се влюбили. „Избра мен, а аз съм труден характер. А и да живееш с актьор, е изпитание“, признавал е Геро.

Той предлага брак на Цвета година след като заживяват заедно под един покрив. Актьорът задал важния въпрос в леглото. „Бяхме легнали един до друг и аз казах: „Виж какво. Трябва да се женим“. Тя каза: „Добре!“, споделял е Геро. Двамата тъкмо били готови с ремонта на апартамента му. „Бяхме се занулили до стотинката… Решихме да се женим, обаче нямаме пари да се оженим… Звъня на Къци Вапцаров, тогава работехме заедно: „Къци, защо не ми платиш напред?“. Той: „Защо?“. „Ще се женя“, казвам. И той: „Готово“, разказвал е Геро, който тогава води предаването „Горчиво“ по Би Ти Ви, на което Къци Вапцаров беше продуцент.

Малко след сватбата Цвета и Геро стават родители. Дъщеря им Йохана отпразнува 11-ия си рожден ден на 12 април, Деня на авиацията и космонавтиката. Засега тя няма никакво желание да се занимава с авиация или космонавтика, влече я сцената. „Иска да става актриса, но да се надяваме, че това ще се изпари“, споделял е Геро. Той не желае дъщеря му да тръгне по неговия път, тъй като е наясно с какви трудности ще трябва да се справи, пише „Минаха години“.

Затова предпочита Йохана да избере „професия, която по-малко боли“. „Като знам през какво съм минал… не искам за нея същото. Предпочитам да си хване някаква стабилна и хубава професия“, казвал е актьорът. И все пак Геро обича професията си.

Той е сред най-известните ни актьори. Графикът му винаги е препълнен с ангажименти. В последните години Геро, който на 10 юли отпразнува 46-ия си рожден ден, успява да намери баланса между работата и семейството.

„Везните са в тяхна полза“, казвал е актьорът за времето, което прекарва с жена си и дъщеря им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки