Силвия Кацарова с тежка изповед: Имам голям грях към родителите си!

0

Естрадната легенда Силвия Кацарова изповяда най-големия си грях в живота, узна Zar.

В биографичната си книга вокалистката на LZ разказва за случка от миналото, която не й дава мира и до днес. Певицата накарала родителите си Нури и Сахер да продадат къщата си в Добрич, за да завърши тя музикалното си студио.

Силвия Кацарова

В началото на 90-те години на миналия век тя и тогавашния й съпруг Милчо Кацаров събрали пари от турнетата си в чужбина, за да си построят собствено студио. Един ден музикалното семейство се прибрало вкъщи и установило, че е станало жертва на обир. Всички спестявания били откраднати.

„Умряхме за секунди. Утре трябваше да подписваме договора. 70 000 марки и 20 000 долара. Хванах се за сърцето! Толкова години труд, лишения… Липсваха и златни бижута“, разказва Кацарова.

С Милчо били толкова шокирани, че не можели да осъзнаят какво се случва. Обирджиите така и не били разкрити, а в последствие се оказало, че целият вход е бил обран.

Говорело се, че обирджията е синът на комшийка, който след случката избягал в САЩ, но нищо не се доказало. Строежът на студиото все пак започнал. Заради големия хонорар те се съгласили и да пеят на предизборните концерти на БСП.

Музикантите взели пари на заем от свои приятели, помогнала им и сестрата на Силвия Анифе. Строежът на студиото бил към края си, но парите взели да свършват. Бившият й съпруг Милчо и родителите му взели да я убеждават, че родителите й трябва да продадат къщата си в Добрич и да отидат да живеят в старата си селска къща. Силвия дълго се колебаела какво да прави.

Накрая решила да отиде в Добрич и да им сподели идеята. Сестра й вече се била изселила с децата си в Истанбул и те нямало на кого да разчитат, освен на Силвия.

„Татко беше с инсулт на легло, затова цялата задача с опаковането се падна на мама. Тя минаваше 70 и също не беше много здрава. Каква гледка заварих! Татко лежи на легло, а майка седнала на пода. Около нея разпръснати чаши, чинии и други чупливи неща. Търпеливо ги увива едно по едно с вестници и найлони. Гледам я такава мъничка, измъчена и сърцето ми направо се топи от мъка. Щяха да живеят в една малка стая. Целият им живот беше в тези вещи. Всяка вещ беше купена с толкова труд и лишения през целия им живот.

Още помня гардеробите, секциите, сандъците с цялата им покъщнина. Ненужни, захвърлени навън в лятната кухня. Как можах да им го причиня? Сърцето ми още се къса… още не мога да си го простя! Колко сляпа съм била! Бях бясна на себе си. Какви старини им постлах“, упреква се и днес певицата.

Тя не спирала да се упреква за решението да прати родителите си в Борима, но бившият й свекър я успокоявал, че са добре.

В един момент, за да спре да се обвинява, тя им купила апартамент в квартал „Дружба“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки