Ace of Base идват в България

0

Ace of Base идват в България в началото на май. Oсвен тях у нас ще свирят Twisted Sister, D-r Alban и Faithless. Концертите ще са част от третия фестивал в Ловеч, който започва на 6 и приключва на 11 май. Дарик се свърза s Улф Буда Екберг, един от оригиналните членове на групата и автори на песни на Ace of Base. Ето какво разказа той за предстоящото посещение в България и за новините около групата:

Q: Били ли сте в България досега и какво очаквате от посещението си в България?

A: Не, не съм бил в България досега, но очакваме да е страхотна страна.

Q: Какво знаете за България?

A: Определено многообещаваща страна, която се движи напред след присъединявантео си към ЕС. Чувал съм, че е красива туристическа дестинация, и предполагам, че България много бързо се развива. Така че нещата, изглежда, се развиват добре за вас.

Q: Чухте ли за скандала в Българското МВР, министърът си подаде оставката? Какво мислите по въпроса?

A: Не знам подробности и не знам причините за подаването на оставка, трудно ми е да имам мнение по въпроса.

Q: Тогава да говорим за музика – какво да очаква българската публика от вас, когато дойдете в България?

A: Определно могат да очакват страхотно шоу. Ще свирим най-вече стари песни, въпреки че работим върху нов албум, някои от песните ще са оригиналните, но в изцяло нови версии, така че част от песните ще изглеждат като наистина нови песни. През следващите 6-7 месеца тръгваме на турне. Сигурни сме, че ще си изкапраме страхотно.

Q: Какви са новините около групата напоследък?

A: Новините са няколко. Роди ми се дъщеря преди седмица. Освен това успяхме да направим свой собствен уебсайт, след много години, в които това не се случваше. Предполага се, че той ще е нещо изключително уникално. Той работи също от миналата седмица. Всеки ще може да вижда какво се случва с нас през на уебстраницата. Освен това каним всички наши фенове да участват в създаването на музикални видеоклипове, така че това си е голяма придобивка както за феновете, така и за нас. Още по отношение на музиката – в момента решаваме кой сингъл да издадем през лятото. Надяваме се това да се случи. Надяваме се новият ни албум да е готов да края на годината.

Q: Разкажете ни повече за албума, ако тази информация не е тайна?

A: Албумът се състои от седем римейка и седем нови песни. Причината, поради която направихме няколкото римейка, е, че повечето от песните ни са отпреди 20 години, направени в среда, в която наистина харесвахме електронната музика. Но електронната музика определено не се харесваше на звукозаписните компании, и когато накрая издадохме албум, песните в него бяха в много-по-голяма степен в стил реге, който също ни харесваше. Решихме обаче, че ще се истинско предизвикателство да пренапишем същите песни 20 години по- късно, но с 20 повече опит зад гърба си и с 20 години повече впечатления, без никакви компромиси. Започнахме да правим няколко песни, справихме се много добре, реално целта е римейковете да се получат по-добре от оригиналите, което си е истинско предизвикателство.

Q: Какви ще бъдат новите песни?

A: Направихме седем нови песни, седем наистина фантастични песни. Те ще са повече в посока електронен стил, макар и повече поп, които все пак ще са такива, че да могат да се излъчват по радиото. Сигурни сме обаче, че ще се почувства разликата на песните в този албум. Повече електронно звучене, по-суров звук, ще е много свеж. По доста неща прилича на първия ни албум – от който продадохме 24 милиона копия – всички те бяха записани в малкото ни студио. Не сме правили римейкове на песни в други студиа, така че ще се опитаме за запазим това усещане и в другите си албуми.

Q: Как ще се казва албума ви и откъде идва името?

A: Все още не сме решили. Имаме работно заглавие, но то е само за наше ползване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки